2023. január 28., szombat - Károly, Karola
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Kéktúrás rövidhírek

Bélyegzőket pótoltunk és áthelyeztünk az Országos Kékkör mentén
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

Köszönjük szépen kéktúrás bejelentéseiteket, amelyekkel folyamatosan segítitek a munkánkat. Összeállításunkban az elmúlt időszakban történt bélyegző áthelyezésekről és pótlásokról tájékoztatunk benneteket.


OKT-10. szakasz

Várgesztesen bezárt a Vadásztanya Söröző, ezért az OKTPH_54_1 számú, Gesztes-várat ábrázoló bélyegző áthelyezésre került az Országos Kékkör információs tábla oszlopára.OKT-14. szakasz

A hármashatár-hegyi adótoronynál újra cseréltük az elhasználódott bélyegzőgumit.

OKT-16. szakasz

A pilisszentlászlói Gesztenyés Vegyesbolt jó ideje zárt ajtókkal fogadja a bélyegzésre vágyó természetjárókat, ezért az üzletben kihelyezett OKTPH_76_3 számú bélyegzőt visszavonásig megszüntetjük. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen a Kisrigó vendéglő és Jánošikova krčma bélyegzőhelyein található gumilenyomatok továbbra is a rendelkezésetekre állnak.

OKT-17. szakasz

A Nagy-hideg-hegyi turistaháznál kihelyezett OKTPH_83 számú bélyegző az épület nyílászáróinak felújítása miatt a teraszra kerül áthelyezésre, véglegesen.

OKT-18. szakasz

Felsőpetényben az előző helyszínen megszűnt, viszont az Almássy-kastély kapujára erősítve a nap huszonnégy órájában megtaláljátok a Felsőpetényi Evangélikus Templomot ábrázoló gumilenyomatot. (Felsőpetény, Petőfi utca 35.)

 OKT-25. szakasz

A természeti és kulturális értékekben gazdag Csereháton halad át az OKT-25. szakasza és a Vadász-patak mentén érinti Felsővadászt. A letelepített vadászokról elnevezett településen mától optimálisabb körülmények között bélyegezhettek.

Az OKTPH_129_1 számú bélyegző a vegyesboltból (Dózsa György utca 11.) átkerült Fehér Ernőhöz. A Rákóczi utca 3. szám alatt élő lokálpatrióta kapucsengetést követően biztosítja a természetjáróknak a Rákóczi-kastélyt ábrázoló gumilenyomatot.

 Az OKTPH_129_2 számú bélyegző továbbra is az Ady Endre utca 2. szám alatt található, újdonságként azonban az élelmiszerbolt nyitvatartási idejében tudjátok használni. (Hétfőtől szombatig 6.00-18.00 között, vasárnap 7-től 12-ig.)


A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra mentén segítségünkre sietett a Baranya Megyei Természetbarát Szövetség, így a Patacsi-mezőn pótlásra került az DDKPH_39 számú bélyegző. Ezúton is köszönjük tagegyesületünknek a közreműködést!


A kéktúrák és a természet megvárnak benneteket, ezért azt kérjük, hogy ne induljatok el hosszabb túrákra a vészhelyzet visszavonásáig. Javasoljuk, hogy a kormányrendelet szerint engedélyezett séták előtt tájékozódjatok előzetesen az adott önkormányzatoknál, ugyanis a helyi korlátozások sok esetbe vonatkoznak a turistautakra is.


A termeszetjaro.hu felületén is megtaláljátok a fent említett változásokat. Továbbra is várjuk bejelentéseiteket a Kékkör mentén látott és tapasztalat problémákról a
bejelentes@termeszetjaro.hu email címen.


A Kékkör bélyegzőhelyeinek naprakész listáját ezen a linken találjátok.


MTSZ Országos Központ

 

Cikk első megjelenése: 2020-04-30 16:47
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 171 regisztrált felhasználó
 • 2 481 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 14 esemény
 • 3 129 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 287 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter