2022. december 02., péntek - Melinda, Vivien
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Kék Kör Túra - Gyűjtsd a kilométereket és nyerj!

A játék november 14-én reggel, a Diabétesz Világnapján indul.
Kék Kör Túra a neve annak az online közösségi kihívásnak, melyet idén harmadik alkalommal indított el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Magyar Természetjáró Szövetséggel együttműködve.


A cél: egy hét alatt a résztvevők segítségével az Országos Kékkör távjának, a 2550 kilométernek a teljesítése. Ez az esemény az Erős Antónia által vezetett Diabétesz Séta országos változata, melyhez online közösségi kihívás keretében bárki kapcsolódhat. De van lehetőség a játékban való részvételre november 20-án, vasárnap az Egy Csepp Világnapon, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány családi egészségnapján is, melyet a Budapesten, a MOM Sportban rendeznek. A helyszínen két gyaloglógépen róhatják a métereket a játékosok. A Magyar Természetjáró Szövetség közreműködésével egy interaktív térképen bármikor követhető a Kék Kör Túra aktuális állása.A kihívás vasárnap délután 5 óráig tart, majd ezt követően a játékosok között a szervezők kisorsolják a fődíjat, egy rollert, és további különdíjakat. Ha szeretnél részt venni a játékban, akkor először is olvasd el a játékszabályzatot, és fuss, túrázz vagy sétálj november 14. és 20. között bármekkora távot, és a megtett métereket küldd be az https://egycseppfigyelem.hu/kekkortura honlapon található űrlapon a játék ideje alatt.

Személyenként többszöri jelentkezés is lehetséges, azonban a játék egy hetes időtartama alatt naponta legfeljebb egyszer vehetsz részt. A távolságra vonatkozóan nincs sem minimum, sem maximum követelmény, és annak mértéke nem növeli a nyerési esélyeket.

A kék kör az ENSZ és a Nemzetközi Diabétesz Szövetség kezdeményezésére a cukorbetegség egyezményes jelképe. A Kékkör a három hazai kéktúra útvonal összefoglaló neve. A Kék Kör Túrával az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért és a szövődmények kialakulásának elkerüléséért, késleltetésért, valamint, hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti.

Az MTSZ szívesen kapcsolódott ehhez a kezdeményezéshez, hiszen az egészséges, aktív életmód népszerűsítése szívügyünk.Mindenkit arra buzdítunk, hogy húzzon fel egy kényelmes cipőt, és vegyen részt a játékban!
Cikk első megjelenése: 2022-11-08 18:00
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 115 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter