2019. november 15., péntek - Albert, Lipót
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Javaslat a Szövetség új logójára

Új logó
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
 Szövetség új logoja – javaslat

 

Ahogy arról már sokan tudtok, a szövetség megújulásának részét képezi majd egy új logo is. A jelenlegi logo az NFI - Naturfreunde Internationale nemzetközi szervezet logojának magyarosított megfelelője. Tekintettel arra, hogy a szövetség nem elsősorban az NFI hazai szervezete, más nemzetközi szervezetnek is tagja, ernyőszervezetként a hazai természetjárás teljes körét igyekszik felölelni, továbbá egy korszerűsítési folyamat kezdetén áll, A modernizálás is szükségessé teszi a váltást, hisz a kor grafikai követelményeinek is eleget kell tennie (monokróm nyomás, arculati elemként való használhatóság).

Itt látható a javaslat, a tervező grafikus bevezetőjével:


- Természet közeli, zöld színvilág

- Friss, fiatalos, modern design

- Magyar motívum világ

- Ember és természet kapcsolata - a levél- és virágformák közei egy ember alakot adnak ki, mely átöleli a természetet, miközben a természet determinálja, hogy az ember egyáltalán létezhet benne. Teremtés kölcsönhatás. Egyik nincs a másik nélkül.

- Az egész logo sziluettje egy nagy T forma, ami a Természetjárásra utal. Ettől függetlenül a felső sziromban az M, a lenti két alsó levélben az S és fordított S-ként a Z formára utalásokat is felfedezhetjük.

- A virág bibéjeként, közelebbről nézve egy hegyen (dombon) egy kicsi házikó, ami eltörpül a természetet jelképező zöld tengerben. Turistaházakra utalás, távol a civilizációtól - a természetjárás központjai, az emberi jelenlét a természetben.

- Az ember alakon túl, az íves formák a természetben található moívumokra utalnak, (Ott nincs szögletes alak, csak a házikó). Kicsit elvonatkoztatva a dombok, a horizont, a levelek, az erdei utak, a növények indái, mind-mind megláthatók benne.

- Barátságos, látványos, friss, szimmetrikus, magyar, natur, zöld, ember-természet, túra.

 

- Pólókon, nyomatokon, sapkán, és egyéb marketing eszközökön nagyon látványosan jeleníthető meg.

- A logo-t felépítő vonalak, formák, ívek - nagyszerűen variálhatók későbbi arculati elemek át- és kialakításakor. Mappák, alnyomatok, weboldal, stb...

Cikk első megjelenése: 2012-05-03 13:59
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 804 regisztrált felhasználó
 • 2 258 hírlevél előfizető
 • 339 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 118 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 8 esemény
 • 2 668 megjelent cikk, hír
 • 245 belső oldal
 • 2 138 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter