2023. március 29., szerda - Auguszta
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Ismét lesz TeSzedd a Kéken!

Az MTSZ már harmadszor vesz részt az országos TeSzedd! mozgalomban
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Hazánk legnagyobb önkéntes mozgalmát, a TeSzedd!-et idén hatodik alkalommal rendezik meg. Ennek keretein belül újra lesz szemétgyűjtési akció a Kéken is április 29-én és 30-án. Erről is szó volt az akciót beharangozó sajtótájékoztatón.
 
Az országos TeSzedd! mozgalom április 28. és május 1. között várja a környezetükért tenni akaró, felelősen gondolkodó jelentkezőket. A Magyar Természetjáró Szövetség idén harmadik alkalommal csatlakozik a hulladékgyűjtési programhoz, mely során április 29-én és 30-án a kéktúra-útvonal bizonyos pontjait és szakaszait tisztítjuk meg a szeméttől. Tavaly a szeszélyes időjárás ellenére közel négyezer önkéntes járta az Országos Kékkört, és egy nap alatt 2100 zsáknyi természetidegen hulladékot gyűjtöttek össze.


Mint minden évben, a szükséges eszközöket – a TeSzedd!-es zsákokat és a védőkesztyűket – minden részvevő térítésmentesen megkapja, az akció végén pedig szakemberek szállítják el a szeméttel megtöltött zsákokat. A célcsoport a tavalyihoz hasonlóan kisebb-nagyobb baráti társaságokat, munkahelyi közösségeket, családokat és diákokat – az óvodáskortól az általános és középiskolás tanulókon át az egyetemistákig mindenkitvárunk az eseményre.


A TeSzedd! akciót a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság (OKTF NHI) szervezi, és idén is kapcsolódik a Let’s Clean Up Europe! (Tisztítsuk meg Európát!) nemzetközi szemétgyűjtési akcióhoz. Az összeurópai szemétszedés az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében valósul meg.


Az idei TeSzedd! esemény részleteit március 8-án egy sajtótájékoztatón mutatták be Hideg András Dániel marketingkommunikációs igazgató - Magyar Posta Zrt., Szabó József vezérigazgató - Főkert Nonprofit Zrt., V. Németh Zsolt környezetügyért felelős államtitkár, Búsi Lajos az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság mb. főigazgató-helyettese és Széles Csongor szakmai vezető - Magyar Természetjáró Szövetség.

A TeSzedd!-hez már lehet csatlakozni (akár Facebook-profillal is) az OKTF NHI oldalán, ahol koordinátorok és önkéntesek jelentkezését is várják április 18-ig.


Aki a TeSzedd a Kéken! természetjáró mozgalomban szeretne részt venni, hamarosan további információt talál az oldalon.

MTSZ Országos Központ
Cikk első megjelenése: 2016-03-09 17:31
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter