2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

In memoriam Wittmer Antal

A Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség megemlékezése
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

2021. július 13-án elhunyt Wittmer Antal sporttárs a Vértesi Erőmű Sportegyesület Természetjáró Szakosztályának vezetője. Nagy veszteség érte az egész természetjáró mozgalmat, hiszen családja mellett egyesülete, szakosztálya és a Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség (KEM TJSZ) is gyászolja.


Wittmer Antalt, akinek az élete volt a természetjárás, hiszen hétről hétre mindig járta a természetet. Nemcsak kirándult, nemcsak túrázott, hanem rengeteget dolgozott a természetben. Évtizedeken át a Magyar Természetjáró Szövetség minden rendezvényén, pályázatán aktívan részt vett, a Gerecse, a Vértes és a Pilis hegységeiben egyaránt. Sőt, elkészítette Komárom-Esztergom megye turista útjainak nyilvántartását, mely majdnem eléri az ezer km-t!

A KEM TJSZ Technikai Bizottságának vezetője volt, irányításával és sajátkezű munkájával rendszeresen kézben tartotta a jelzésfestési rendszert, azokat elkészítette, felújította, szó szerint gondozta! Ezreknek okozott örömet és ezreknek tette biztonságossá a természetjárását szorgalmával és szakértelmével!

Teljesítményét minden szinten elismerték, hiszen sokszor teljesítette a túrázói minősítések bronz, ezüst, arany, kiváló és érdemes kategóriáit, az Országos Kéktúrát, a KEM gyalogos és kerékpáros túrázója kategóriát, az Észak-Dunántúli Piros Túrát és számos más tájegységi túramozgalmat.

Az IVV / Nemzetközi Népsport Szövetség/ mérhető kategóriáiban Magyarországon a TOP 5-ben szerepel a több mint 350 túrájával és 8.000 km-ével. A Gerecse 50 túra 30 km-es szakaszát ő és csapata éveken át teljes egészében felfestette, felújította és a Gerecse 50 mind a 4 távján technikai munkákkal is a biztonságot garantálta a sok ezer túrázónak.

Szorgalma, szakmai hozzáértése garancia volt a tökéletes teljesítményre mindenki számára!A Cartographia által kiadott Gerecse és Vértes térképeken szerényen nem engedte a lektorok között neve feltüntetését, annyira, oly sokra becsülte a közért való munkát!

Igazi közösségi ember volt. Utolsó túrája egy kerékpáros program volt a Vértesi Erőmű SE természetjáró szakosztályának tagjaival ahol rosszul lett majd kórházba került. Tíz napig küzdött a szíve, szervezete, de sajnos eredménytelenül.

Emlékét megőrizzük!

 

Cikk első megjelenése: 2021-07-22 16:55
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter