2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

III. Békés Megyei Természetjáró Találkozó

Gyalogosan és bringával Békéscsaba környékén
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

Az Alföld Turista Egyesület és a Túrázz Velem Turista Egyesület idén harmadik alkalommal rendezte meg a Békés megyei Természetjáró Találkozót. Az esemény célja a megyei természetjáró civil szervezetek közötti kapcsolatépítés, a természetjárás népszerűsítése, az egészséges életmódra nevelés és az emberek felsegítése a kanapéról azért, hogy gyalog vagy kerékpárral megismerhessék Békés megye természeti és épített látnivalóit.   

November 8-án a reggeli csípős hideg ellenére legalább ötven víg kedélyű túrázó gyülekezett Békéscsabán, az Élővíz-csatorna mellett található Széchenyi-ligetben.


A családias hangulatú összejövetelt az Alföld Turista Egyesület részéről Véha Béla alelnök, a Túrázz Velem Turista Egyesület nevében pedig Komlósi Zoltán elnök nyitotta meg.

Balra Komlósi Zoltán elnök, jobbra Véha Béla alelnök
fotó: MTSZA baráti szavak után átadásra kerültek a Magyar Természetjáró Szövetség és a Vasutas Természetjáró Szövetség bronz, ezüst és arany fokozatú minősítései, valamint a Körül-Belül Magyarországon 19 megyét bemutató kerékpáros túramozgalom serlegei.

Az MTSZ és a VTSZ minősítések átadása
fotó: MTSZ


A találkozó ünnepi része az örökifjú és példaértékűen aktív túratárs, Zámbori László 70. születésnapja és az Országos Kékkör teljesítésének alkalmából tartott megemlékezésével ért véget.

Balra Zámbori László, jobbra Komlósi Zoltán
fotó: MTSZ


Az előző évekhez képest a harmadik találkozó újdonsága az volt, hogy egy helyett három lehetőség várta a mozgásra éhezőket: nemes egyszerűséggel egy kerékpáros, és két gyalogos túrára jelentkezhettek az érdeklődők. Az úgynevezett két nagy, azaz 27 kilométer hosszú gyalogos és kerékpáros túra a Békéscsaba körüli, a 8 kilométeres vicinális túra pedig a Békés és Murony közötti használaton kívüli vasútvonal mentén található látnivalókat mutatta meg a résztvevőknek.Túlzás nélkül mondható, hogy általános jókedv és örömteliség jellemezte a találkozót. Egy olyan összekovácsolódott társaságba csöppentünk bele, ahol inkább éreztük magunkat odatartozónak, mint vendégnek. Az egymás iránt tanúsított tisztelet és figyelmesség alapján Komlósi Zoltán jövőről szőtt tervei nem tűnnek utópisztikusnak: a Békés megyei Természetjáró Találkozó jó esélyekkel közelít az ötvenedik vagy még annál is több jubileumához!

 

Mi mindenképp szorítunk nekik!


MTSZ Országos Központ
borítókép: MTSZ

Cikk első megjelenése: 2020-11-13 13:55
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter