2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Hívogató a XXIII. GYOT rendezvényeire

Megjelent a találkozó programfüzete és lehet már jelentkezni is
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Heves Megyei Természetbarát Szövetség szervezésében kerül megrendezésre a Gyalogtúrázók XXIII. Országos Találkozója Felsőtárkányban. Elkészült a rendezvény honlapja, amelyen a letölthető programfüzeten és a jelentkezési lapokon kívül más hasznos információk is megjelenítésre kerülnek.

Heves Megye Természetbarát Szövetsége és minden támogatónk nevében tisztelettel meghívom hazánk természetjáróit, – kedves vendégeinket, – hogy tiszteljenek meg bennünket a Gyalogtúrázók XXIII. Országos Találkozóján, és a Természetjáró Gyerekek és Diákok XXVII. Országos Találkozóján Felsőtárkányban.

Legyünk együtt ezen a pár napon! Ismerjék meg ezt a szép és látnivalókban bővelkedő megyét. Ebben a kicsi megyében megnézhetik a Tisza-tavat, a szőlőtermő „déli verőket”. Gyönyörködhetnek a Mátrában, ahol hazánk legmagasabb csúcsa található. Ellátogathatnak a Bükk-hegység több mint ötven, 900 méter feletti magasságú csúcsaival övezett „Óriások asztala” mészkőtömbjéhez.
Idézzük fel e néhány nap alatt a hős várvédők emlékét, akiknek áldozatos küzdelme határt szabott az egykori Török Birodalom északi terjedésének. Nézzék meg, mit alkottak őseink ezen a tájon, és hogyan becsüljük most meg mindazt, amit ránk hagytak.

Megyénkben az ezeréves történelmi múltunk számtalan tanúja jelen van. Bizony nagyon nehéz lesz válogatniuk kínálatunkból! Célunk, hogy minél több élménnyel, ismerettel térhessenek majd haza.

Remélem, ez a pár nap majd betekintést nyújt Önöknek, a természetjárók és támogatóik egészségesebb, emberibb, értelmesebb életért folytatott törekvéseibe.

Bízunk abban is, hogy a találkozó lehetőségei között minden kedves vendégünk megtalálja a kedve, érdeklődése szerint valót, és jó emlékei között őrzi meg szűkebb hazánkat s annak szorgos, vendégszerető lakóit. Szeretnénk, ha ezek a napok olyan ízelítőt adnának Önöknek, hogy a találkozó után is ellátogatnak majd megyénkbe, és a Bükk és Mátra turistaútjain ezután is gyakran találkozunk majd egymással. Tegyék ezt tudatosan, használják fel a környéket bemutató kiadványainkat, teljesítsék jelvényszerző túramozgalmaink feltételeit minél többen!

A viszontlátásig, üdvözlettel:

Csávás István elnök
Heves Megyei Természetbarát Szövetség

A XXIII. GYOT honlapja.
Cikk első megjelenése: 2016-03-16 12:31
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter