2022. július 05., kedd - Emese, Sarolta
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Hírek Veszprém megyéből

Közgyűlést tartott a Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Veszprém Megyei Természetbarát Szövetség (VMTSZ)  2012. január 25-én tartotta a küldöttgyűlését Veszprémben, a Veszprém Megyei Sporttanács tanácstermében.

A megye minden részéről érkeztek tagszervezeti vezetők és kiemelkedő eredményeket elért sportemberek, akik a szabadidősport területén tiszteletre méltó teljesítményt nyújtottak. A VMTSZ elnöke, Mag Éva beszámolójával kezdődött az értekezlet, amely az elnökség munkájáról, a szervezet kommunikációjáról, a rendezvények eredményeiről szólt. Szó esett a jogszabályi változásokról is, amelyek értelmezése és az alapszabályba beépítése több hónap előkészítő munkát igényel.
 A szövetség 21 tagszervezetet tömörít, amelyből  16-nak 585 fő egyéni tagja is van, akik a Magyar Természetbarát Szövetség tagságával is rendelkeznek.  Ezeknek a csoportoknak évente lehetőségük van számot adni tevékenységükről, amely alapján munkájuk összehasonlítható.  A taglétszám mellett számot adnak a szervezett túráikról, rendezvényeikről, a tagok minősítéséről és a különböző túrákon való megjelenésekről. Ez alapján nem csak a szervezet, hanem a kiemelkedő egyéni szabadidős tevékenység is kiemelésre került.
Így a tagszervezetek  közül  a legeredményesebb a veszprémi Építők Természetbarát Sportegyesület volt, amely 35 éve alakult. 2. helyen az Ajkai Kórház Sportegyesület Természetbarát Szakosztálya végzett. A 3. hely szintén az ajkai Bánki Donát Természetbarát Egyesület kollektívájának jutott.
Az egyéni teljesítmények mutatják meg a sokszínű sporttevékenységet.
Veszprém megye legjobb kerékpáros túrázója címet az ajkai Káldi Géza nyerte el, aki Magyarország összes települését felkereste már 10 év alatt. Ifjú kerékpárost is avattak Göncz Ákos személyében. A gyalogosok közül az ifjú hölgyeket Bachstadt Ildikó, a fiúkat pedig Ölvegyi Roland képviselte. A felnőtt kategóriában sok pályázó volt. A hölgyek közül Pajtliné Kerti Mária, a férfiaknál Szalai József volt a legeredményesebb.
Veszprém Megye Bakancsosa címet négyen értek el, akik 3 megyei túramozgalmat teljesítettek 1 év alatt 2011-ben. Bachsatadt János, Béli László, Stadler Ákos és Szalai József oklevelet és egy kupát is kiérdemelt  kimagasló eredményükért. Ezeket a pillanatokat nagyon sokan megörökíttették, hogy beszámoljanak az egyesületekben és sportcsoportokban.

Cikk első megjelenése: 2012-01-31 14:04
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 160 regisztrált felhasználó
 • 2 478 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 3 089 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 281 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter