2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Hírek a Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlással kapcsolatban

Előjelentkezés, szállások, facebook
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Folyamatosan zajlanak az előkészítő munkák a nyári Dél-Dunántúli Kéktúra Vándorlással kapcsolatban. Ideje volt egy cikkben összegyűjteni az eseményeket. Témák: előjelentkezés - változások, pontosítások - alternatív szálláshelyek - szórólap - DDK füzet - MTSz honlap - facebook - népszerűsítés - DDK fotók.

Előjelentkezés
 
Január elején megkezdődött az előjelentkezés. Eddig már 9 fő jelezte, hogy végigmenne a teljes túraútvonalon egyvégtében, ami máris több, mint a tavalyi OKT50 túra 4 fős csapata. Nem titok, hogy a tavalyi „nagymenők” idén is ott lesznek! És Te, velük tartasz?
 
Ezen felül többen is jelezték, hogy hosszabb-rövidebb szakaszon a túra csapatával tartanának. További jelentkezőket is várunk! A létszámadatok ismerete azért is segít, mert így a rendezvényt előzetesen is jobban tudjuk kommunikálni, „eladni” a sajtóban. Nem elsősorban a kommunikáción van a lényeg, de szeretnénk ezzel a jó üggyel minél több helyen megjelenni, terjeszteni a túramozgalom hírét.
 
Hogyan kell jelentkezni? Mindent megtudhatsz, ha elolvasod ezt a cikket:

Vagy: küldj egy levelet az eotvos73@t-online.hu címre, Matolcsi Györgynek, aki a regisztrációt intézi (és a túrán a csapatot kíséri majd).

 
Változások, pontosítások

Az idei Vándorlás előzetes programját már viszonylag korán tettük közzé, számítani lehetett rá, hogy a tényleges szervezés során a megadott adatokban lesz változás. A lényegesebbek:
 
Az eredetileg Óbányára tervezett szállások olyan árszinten voltak, hogy inkább még egy nappal tovább marad a csapat Mecseknádasdon, az iskolában.
 
Ennek következménye az is, hogy a várhatóan legnépszerűbb túranapon (eddig már 800-an kattintottak rá!), amikor a csapat elvándorol Mecseknádasdról Zengővárkonyba megkoszorúzni Rockenbauer Pál sírját, akkor az egy körtúra lesz, mivel Mecseknádasdra térnek vissza. Ez jó hír azoknak, akik csak aznapra, távolabbról jönnének autóval, hiszen így az utót Mecseknádasdon lehet hagyni és ide érkezünk vissza a nap végén.
 
Változott még az eredetileg Felsőmarácra tervezett nap is, hiszen a szállás végül Iváncon lesz (a helyi lehetőségek miatt). Itt a környező napok távja 2-2 km-rel változik, de legalább lesz szálláshely.
 
Már több konkrét szálláshely is ismert. Jelenleg a legjobban a baranyai és az őrségi szakaszok szervezése áll. Itt a már ismert adatok már olvashatóak az egyes napi szakaszoknál. Kiemeljük, hogy például a baranyai szakaszon a 6 nap szállásdíja mindössze 1500 Ft körül alakul, köszönhetően az ingyenesen vagy nagyon kedvezményesen felajánlott szálláshelyeknek.
 
 
Alternatív szálláshely
 
A Mecsekben lévő Fehér-kúti kulcsos házat ingyenesen vehetik igénybe a túra résztvevői. Mivel az itteni 22 férőhely várhatóan hamar betelik, ezért a túra Baranya megyei szervezője már a közeli Pécsbányatelepen is előzetesen elintézett egy szálláslehetőséget. Ezzel kapcsolatban viszont fontos megjegyezni, hogy ezt a második szálláshelyet csak akkor véglegesítjük, ha az előjelentkezések alapján már biztos, hogy a Fehér-kúti ház szálláshelyeire nagy túljelentkezés van.
 
Ezért is nagyon fontos, hogy aki szállást is igényel, az mielőbb jelentkezzen a fenti elérhetőségen vagy a fent részletezett módon. Ha ugyanis az előjelentkezések alapján esetleg mégis elég lenne az elsődleges ház kapacitása, akkor értelemszerűen nem nyittatjuk ki a második helyet, akkor sem, ha a túra napján még többen jelentkeznek ilyen igénnyel. Akkor már késő bánat lesz, szóltunk!
 
 
Étkezések
 
Ugyanez igaz lesz az esetlegesen leszervezett étkezésre is. Ott még nem tudjuk pontosan a jelentkezés módját, de legalább két túranappal korábban kell jelentkezni (pl. az Őrségben), hogy pont annyi nyersanyagot vegyenek a szervezők, amekkora igény lesz. Aki nem jelentkezik időben, az éhes marad…
 
 
Szórólap
 
Megjelent a Vándorlás szórólapja. Néhány túrán, illetve az MTSz központban és a Rendezvényeinken lehet vele találkozni. PDF-ben is letölthető, terjeszthető az alábbi linken:

2012-0211-DDK-szorolap.pdf

 
 
Több DDK igazolófüzet fogy
 
Megnövekedett az értékesített DDK füzetek értékesítése az MTSz központban. Az elmúlt hetekben érezhetően többen keresik a Dél-Dunántúli Kéktúra igazolófüzetet. Reméljük, ezzel összefüggésben 2012-ben többen fogják teljesíteni, befejezni a Dél-Dunántúli Kéktúrát, akár olyan formában is, hogy a Vándorlás keretében befejezik a korábban elkezdett, de félbemaradt teljesítéseiket.

 
 
 
Frissültek az MTSz oldalai
 
A fenti változások mind megjelentek az MTSz honlapján, a túrával foglalkozó belső oldalakon is. A túra központi oldalát már 3000-en nézték meg, az egyes napokat is százas nagyságrendben. Ahogy kapjuk az újabb információkat a szállásokkal, programokkal kapcsolatban, feltesszük. Várhatóan később is lesznek ilyen összefoglaló cikkek az elmúlt időszak fejleményeiről.
 
A könnyebb elérhetőség érdekében a DDK2012 oldala bekerült a főmenübe és a kiemelt hírek közé is.
 
 
Facebook
 
Tóth Tamás, az OKT50-et végigjáró négyes egyik tagjának jóvoltából elkészült és folyamatosan frissül a DDK Vándorlás facebook oldala. Érdemes itt is követni az eseményeket, vagy szervezkedni (pl. közös részvétel az ismerőseideel, barátaiddal).
Az oldal itt érhető el: http://www.facebook.com/DDK2012
 
 
Szólj a túráról barátaidnak, túratársaidnak!
 
A DDK2012 Vándorlást népszerűsíteni sokféleképp lehet. Ha nagyon sok pénzünk lenne, akkor biztos be tudnánk kerülni a ValóVilágba, vagy a Megasztárba mint termékmegjelenítés. Mivel azonban nincs nagyon sok pénzünk, ezért jó lenne, ha segítenél nekünk népszerűsíteni a túrát barátaid, túratársaid között.
 
Túrákon, munkahelyeden, baráti társaságban népszerűsítsd a DDK2012 Vándorlást, hogy minél többen szerezzenek róla tudomást. Népszerűsítsd a facebookon, vagy ahol tudod. Jusson el a túra híre minél több potenciális érdeklődőhöz.
 
 
DDK Fényképek
 
Jó lenne a DDK 2012 Vándorlás honlapján az egyes napok leírását fotókkal színesíteni. Minden naphoz kellene egy fotó az adott napi helyekről, látnivalókról (lehetőleg nyári vagy naposabb időszakban fotózva), vagy túra közben készült, embereket is ábrázoló kép lenne jó.
 
Ezért: ha van a DDK útvonalán készült jó minőségű és szép digitális fotód (ami a sajátod, természetesen) és hozzájárulsz ezek felhasználáshoz az MTSz honlapján, akkor kérlek jelentkezz az alábbi e-mail címen: kvte (kukac) kvte (pont) hu .    Köszönjük!
Cikk első megjelenése: 2012-02-15 09:30

Kapcsolódó túramozgalmak

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter