2023. március 23., csütörtök - Emőke
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Gyalogtúrázók Országos Találkozója Miskolcon

A XXII. GYOT megnyitó ünnepsége
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Október 22-én megnyílt Miskolcon a Gyalogtúrázók XXII. Országos Találkozója, amely az ismert okok miatt szokatlan időpontban, az őszi turistaidényben kerül megrendezésre.

Beszámoló a XXII. GYOT ünnepélyes megnyitójáról


     

A megnyitó rendezvényen a Magyar Természetjáró Sövetség Országos Központja részéről Győri Tamás József igazgató és Bogyó András szakmai vezető volt jelen, az MTSZ elnökségét Komoróczki András képviselte. Ugyancsak megjelent a rendezvényen Pálmai Vencel, a Gyalogtúra Bizottság vezetője is, a Szlovák Turisták Klubja képviseletében Štefan Kuiš vett részt a megnyitón.

     

  

A megnyitóra gyülekező vendégeket a Classic Brass Kvintett szórakoztatta.

  

A kollégiumi teremet zsúfolásig megtöltő résztvevőket elsőként a rendező Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség elnöke, Makár Richárd köszöntötte. A esemény előzményeinek ismertetése során elmondta, hogy a borsodi rendezőgárda a rendezvénysorozat folytonosságát tartotta szem előtt, amikor vállalkozott a találkozó megrendezésére. A kitűzött cél, elsődlegesen a Bükk-hegység megismertetése az ország természetjáróival, mely az őszi időszakban számos élménnyel ajándékozhatja meg a résztvevőket.

  

Komoróczki András, az MTSZ elnökségi tagja, örömét fejezte ki, hogy a felajánlott támogatási hozzájárulás célkitűzése mind a rendezők mind a természetjárók részéről megértésre talált és az országos találkozóra ez évben is sor kerülhet.

  

Győri Tamás József, az MTSZ igazgatója köszöntőjében elmondta, hogy ezekben a hetekben a természetjárás területén sok fontos eseményre került sor. Ennek egy állomása a Gyalogos Találkozó is. Ez is egy olyan esemény, ahol a szövetségi vezetés találkozhat a tagszervezetekkel, a természetjáró tagsággal, ezért örömmel vesznek részt ezen az eseményen is. Megköszönte a rendező BAZ Megyei Természetjáró szövetségnek, hogy felvállalta a rendezést, hogy e turista hagyomány ne szakadjon meg. Jelezte, hogy a találkozósorozat a jövőben is folytatódik majd, melyet az MTSZ vezetés örömmel támogat.

A Találkozó megnyitóján szót kért Štefan Kuiš, aki a Szlovák Turisták Klubja nevében köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, hogy a GYOT első ízben nemzetközi rangra emelkedett, mert a szlovák turisták jelentős létszámmal képviseltetik magukat ezen a programsorozaton.

  

A megnyitó során a résztvevők meghallgathatták Nagyné Muri Emese és Muri Eszter előadásában Petőfi Sándor A hegyek közt, Klein Zoltán Természetbarát és Mártus Ferenc Járni a vadonban című verseit. Rigó Marika pedig A Dzsungel könyve dalával szórakoztatta a hallgatóságot. A megnyitó zárásaként Makár Richárd a rendezők nevében jó túrákat, kellemes időt kívánt minden résztvevőnek.


Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség
Szöveg és kép: Garadnay Sándor

Kapcsolódó cikkek:
A XXII. GYOT programfüzete
Mégis lesz GYOT 2015-ben!
Meghívó a Gyalogtúrázók XXII. Országos Találkozójára
Cikk első megjelenése: 2015-10-23 12:56
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter