2022. december 04., vasárnap - Borbála, Barbara
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Gémes Sziget Kupa

Tájékozódási túraverseny - beszámoló
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
2012. április 15-én, az Óbudai (Hajógyári)-szigeten került megrendezésre a Gémes Sziget Kupa tájékozódási túraverseny. 
A verseny rendezője a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Tájékozódási Verseny Bizottsága a 25 éves kispesti Gémes Természetjáró Egyesület közreműködésével.
A rendezvény nyílt, egyfordulós, nappali, közép- és alapfokú (B, C), szintidős, tájékozódási feladatokkal nehezített, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny volt.
 
   
 A versenyen indultak száma:

 

 

kategória

 

alapfokú / családi

 

alapfokú / felnőtt

 

alapszintű középfokú

 

középfokú

 

kiemelt középfokú

 

összesen

 

csapatok száma

24

4

9

17

1

 

55 csapat

 

versenyzők száma

79 fő

8 fő

18 fő

28 fő

3 fő

136 fő

 

Ami a legnagyobb örömet okozta számunkra, az a családok nagy létszáma jelentette. A sok-sok gyerek láttán érzi úgy az ember, hogy érdemes volt a versenyt megrendezni.

A versenyen 85 darab bója került kirakásra.

A verseny két térképen került megrendezésre. Az alapfokú és alapszintű középfokú csapatok kapták az újabb térképet, míg a középfokú csapatok a kicsit régebbit. Ennek a célja az volt, hogy olyan tájékozódással kapcsolatos feladatokat is fel lehessen adni a középfokú csapatoknak, amit az alapfokú csapatok térképén nem lehetett. Másrészt a középfokú csapatok, így jobban rá voltak kényszerítve a pontos tájékozódásra, távolságmérésekre.

 

A Gémes Sziget Kupa része volt a VI. Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságnak. A bajnokság 2007-ben indult 5 budapesti versennyel. A versenyek száma 2012-re már 14-re bővült. A bajnokságban ebben az évben 4 kategóriában lehetett indulni: alapfokú, alapszintű középfokú, középfokú és kiemelt középfokú bajnokság.

A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság hivatalos honlapja a www.tajbpbajn.x3.hu , ahol minden információ megtalálható a bajnokságról.

2012-ben minden versenyen fényképeket készítünk, melyek jellemzőek voltak a versenyre. Ezzel is próbáljuk színesebbé tenni a honlapot.

A versenyzőkkel a kapcsolattartás közvetlenül e-mailen keresztül történik, így a versenyzőkhöz a bajnoksággal kapcsolatos minden információ eljut és nem kell a különböző honlapokat böngészgetni.

 

A Gémes Sziget Kupán háromféle feladat volt:

1. A térképen piros karikával jelölt ellenőrző pontoknál narancssárga-fehér bója és zsírkréta volt kihelyezve. Ezeknél az ellenőrző pontoknál tévesztő bóják is voltak.

 

2. A térképen kék karikával jelölt ellenőrző pontoknál nem volt bója, hanem egy kérdésre kellett válaszolni, amire a helyszínen lehetett a választ megtalálni.

 

3. A versenyen voltak tájékozódással kapcsolatos feladatok is. Úgymint szintvonalkövetés, iránymenet, irányfésű, térképhiba keresés, távolság mérés, útvonal felismerés, méretbecslés.

 

A verseny végeredménye és a versenyről készült fényképek megtalálhatók a www.tajbpbajn.x3.hu honlapon, a Gémes Sziget Kupa oldalon.
Cikk első megjelenése: 2012-05-01 13:31
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 115 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter