2023. február 04., szombat - Csenge, Ráhel
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Érvényben lévő járványügyi szabályok a természetjárásban

Családok igen, barátok továbbra sem túrázhatnak közösen
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

A 2020. november 11-én érvénybe lépett járványügyi korlátozások 2021. január 11-ig meghosszabbításra kerültek Magyarországon. Ennek kapcsán nemrégiben tájékoztattunk benneteket mindazokról a tudnivalókról és teendőkről, amelyek az egyéni túrázókra és a természetjáró tagszervezetekre vonatkoznak.
A 484/2020. (XI. 10.) számú Kormányrendelet 6. § (3). pontjának értelmezésében - miszerint szervezhető-e családi és baráti túrázás, kirándulás, miközben tilos bármiféle csoportosulás a nyílt (mint például erdő) és közterületeken? – az Operatív Törzshöz fordultunk segítségért.


Az Ügyeleti Központ vezetője tájékoztatása alapján a „kiránduló családok együtt nem csoportok, hanem állandó életközösségben élő emberek”, akik túrázhatnak és kirándulhatnak közösen.


Továbbra is kerülendő azonban a nagyobb csoportosulások kialakulása, tehát baráti, vagy alkalmilag találkozó, ismeretlen túrázók közös kirándulása. Ezért a természetjáró szervezetek által koordinált zárt vagy nyílt programok (túrák, kirándulások) szervezése továbbra is tilos!Felelős természetjáróként továbbra is viseljetek lehetőleg mosható, textil maszkot azokon a frekventált helyeken, ahol sokan tartózkodnak egyszerre (például tömegközlekedés, üzlet), valamint a tízezer főnél nagyobb lélekszámú településen, a kijelölt közterületeken és a nyilvános helyeken.


Túrázás céljából a kijárási tilalom idején - este 8 óra és reggel 5 óra között – ne hagyjátok el a lakó-, a tartózkodási és szálláshelyeteket.


Arra kérjük tagszervezeteinket és a hazai természetjárók közösségét, hogy segítsünk egymásnak türelemmel, toleranciával áthidalni ezt a megpróbáltatásokkal járó időszakot az ünnepek alatt is. A fenti szabályok betartásával lehetőségeinkhez mérten töltsünk minél több időt a szabad levegőn, a természetben mozgással. Figyeljünk egymás és a saját egészségünkre!

A továbbiakban is tájékozódjunk hiteles forrásokból, ezért kövessétek a koronavirus.gov.hu-t és a Magyar Közlönyt, ahogy mi is tesszük.

Jó egészséget kívánunk!

 

MTSZ Országos Központ

fotó:illusztráció/activeforlife.com

#túrázz felelősen #vigyázzunk egymásra

 

Cikk első megjelenése: 2020-12-18 16:14
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 172 regisztrált felhasználó
 • 2 481 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 18 esemény
 • 3 132 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 294 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter