2022. augusztus 10., szerda - Lőrinc
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Erdőlátogatási korlátozás az Egererdő Zrt.-nél is

Lezárult a jogvita, kezdődhetnek a vadászatok
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Amint arról a Gyöngyös TV már egy korábbi adásában hírt adott, ismét van gazdája a mátrai vadászterületnek. A következő 20 évben is az Egererdő Zrt. a vadászatra jogosult, a több mint 27 ezer hektáron. Az elmúlt fél évben, egy jogvita miatt nem vadászhatott az erdőgazdaság, így elszaporodtak a vadak, ezzel együtt pedig a vad által okozott károk is.

Új, 20 éves vadgazdálkodási üzemtervi ciklus kezdődött idén márciusban, azonban ekkor az Egererdő Zrt. nem volt jogosult a Mátra több mint 27 ezer hektáros állami területén a vadászatra, egy jogvita következtében – magyarázta Dudás Béla erdészetvezető.

Ez lezárult, tehát a jogosult vadgazdálkodó továbbiakban is az Egererdő Zrt. A probléma az, hogy az elmúlt félévben, a vadászati tilalom idején, a vad elszaporodása jelentős vadkárokat okozott – tette hozzá az erdészetvezető. Nagyon sok a vaddisznók által okozott kár.

Az ideiglenes vadkilövési terv várhatóan már a héten elfogadásra kerül, így elkezdődhet a vadállomány apasztása. A Mátrába vezető közutak mentén a vadveszélyre figyelmeztető táblákat is kihelyezik, így kérik az autósokat, hogy azokat saját biztonságuk érdekében is vegyék figyelembe.


Forrás: Gyöngyös TV (2017.08.21.)

Az Egererdő Zrt. legutóbbi közleményeiben már tájékoztatta a közösségi oldalának olvasóit a vadászatok kezdetéről.

2017.09.13-án

Közérdekű közlemény

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az EGERERDŐ Zrt. üzemi vadászterületein elkezdődött a vadászati főidény. 2017. szeptember 12. és október 20. között, a hét minden napján délután 15.00 és reggel 9.00 közötti időszakban, kérjük, hogy lehetőség szerint ne tartózkodjanak az EGERERDŐ Zrt. vadászterületein!

Amennyiben ezen időszakban tervezik az erdőterületeink meglátogatását, feltétlenül tájékozódjanak a területileg illetékes erdészeteinknél!
Elérhetőségeink: egererdo[kukac]egererdo[pont]hu, telefon: +36-801-501.
Erdészetek.


Köszönjük, hogy saját érdekükben baleset-megelőzési célból, illetve cégünk gazdálkodását egyéb módon befolyásoló okok miatt figyelembe veszik felhívásunkat!

Egererdő Zrt.

Későbbi értesítésük szerint:

Az EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közleménye 2017.09.15.

Az ősz a vadászati idény kezdete, így szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy az erdei tartózkodásukat lehetőség szerint 9 – 15 óra közé időzítsék. Átfogó korlátozás nincs, a részleges és átmeneti korlátozások is csak novembertől, a társas vadászatok beindulásával várhatók.

Egy tipp az állami erdőterületek térképi megjelenítésének az erdoterkep.nebih.gov.hu oldalon lehetséges a tulajdonforma szűrő beállításával, ahol az EGERERDŐ Zrt. által kezelt erdőterületek kirajzolódnak. Vadászati szempontból a területeinken vagy saját vadászat vagy bérvadászat folyhat. Egy további szűrő beállításával akár közjóléti létesítményekre is rákereshetnek. Az alaprétegeknél pedig a turistautakat is rávetíthetik.

Megnyugtatás képen szeretnénk jelezni, hogy a vadászatok általában nem a turista utak mentén folynak, de természetesen az erdőjárók és a vadászok részéről is fokozottabb elővigyázatosság szükséges ebben az időszakban. Tudniuk kell, hogy az EGERERDŐ Zrt. erdész és vadász szakemberei már korábban előkészítették a vadászatokat. Fontos, hogy a kirándulók figyelembe vegyék felhívásunkat, hiszen ellenkező esetben veszélyeztetik a hosszas és bonyolult szervezést, előkészítést igényelő feladat végrehajtását.

Egererdő Zrt.

Az OSM turista térképén.
A Heyjoe térképén (a korlátozás réteget is bekapcsolva).

MTSZ
Cikk első megjelenése: 2017-09-17 12:26

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 166 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 3 092 megjelent cikk, hír
 • 269 belső oldal
 • 2 285 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter