2022. október 04., kedd - Ferenc
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Erdők jó kezekben!

A Kékkör útvonalán
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Arborétum, kilátó, tájház, híd is épül a közeljövőben, de több kilométer turistautat is helyrehoznak a Kékkör vonalán a Hajdúságban.

A Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. – a hagyományos erdőgazdálkodás mellett – kiemelten fontosnak tartja az általa kezelt valamennyi, így a debreceni erdőspusztai állami erdők közjóléti funkcióinak további bővítését, az erdő immateriális szolgáltató képességének javítását. A közjóléti beruházások tekintetében a 2013-as év kiemelkedő az Észak-Alföld legnagyobb erdőgazdálkodója életében. A Nyírerdő Zrt. 379,7 millió forintot költ közjóléti fejlesztésekre Hajdú-Bihar megyében. Mintegy 304,7 millió forint értékű beruházás a Debreceni Erdészetnél, a Debrecentől keletre elhelyezkedő Erdőspusztákon valósul meg.


A fejlesztésekkel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója Bánkon, az Erdőspusztai Bemutatóházban.

Az idei legjelentősebb beruházás az Országos Kéktúra útvonalának fejlesztéshez kapcsolódik. Novemberig megújul a Fancsikai kilátó, és az Erdőspusztákon egy 8,1 kilométeres turistaút rendbetétele, valamint egy 4,3 kilométeres kerékpározható út stabilizálása is megtörténik. A Vekeri-tótól a Mézeshegyi-tavak érintésével a Panoráma úti becsatlakozásáig tipikus erdei körülmények között lehet majd kerékpározni. Hármashegyen a társaság felújít 10 meglevő berendezést (padokat, asztalokat, tűzrakóhelyeket), két esőbeállót, és a büfé épületét is korszerűsítik. Ezeken túl a túraútvonal mellett 21 új fedett és fedetlen pihenőhely létesül: hamarosan új padok és asztalok várják az erdőjárókat. A fejlesztés összköltsége 170 millió forint. A társaság a pénz legnagyobb részét, 163 millió forintot a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumot alkotva nyerte el egy európai uniós pályázat részeként. Az erdőgazdaság – a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank Zrt. támogatásával – 7 millió forint saját forrás biztosításával járul hozzá a fejlesztés költségeihez.
...

További részletek a Turista Magazin weboldalán olvashatók.
Cikk első megjelenése: 2013-10-23 18:45

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 4 esemény
 • 3 104 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter