2023. február 09., csütörtök - Abigél, Alex
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Erdei Vándortábor Program 2018 nyarán

MTSZ túravezetői képesítéssel táborszervezőnek lehet jelentkezni
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Az Erdei Vándortábor egyhetes nyári táborozási lehetőség a 12-18 éves korosztály számára. Gyalogosan, vízen és kerékpáron, előre kialakított útvonalakon és táborhelyeken, saját pedagógusaik kíséretében ismerhetik meg a diákok Magyarország természeti értékeit, kulturális örökségét.

Az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében az Erdei Vándortábor Program öt útvonalon, a Bakonyban, a Börzsönyben, a Mátrában, a Mecsekben és a Pilisben kínál gyalogos, tudatosan „zöld” táborozási lehetőséget 2018. június 16. és  augusztus 20. között.  A menü: hétnapi vándorlás jelzett útvonalakon, hat éjszaka kiépített táborhelyeken, jellemzően kétnaponkénti táborváltással, szervezett és választható kulturális, természetismereti programok.


Kiket várunk?

Az Erdei Vándortáborra 15-40 fős, általános iskolai felsős és középiskolás csoportok jelentkezhetnek az oktatási intézményekből, illetve civil szervezetektől. Minden 10 diák mellé egy 18 év fölötti kísérőt várunk, akik egyikének rendelkeznie kell gyalogos vándortábor-vezetői pedagógus továbbképzéssel vagy legalább középfokú gyalogos (bronzjelvényes) MTSZ túravezetői képesítéssel.

A megfelelő túravezetői képesítéssel rendelkező kísérőknek nem kell részvételi díjat fizetniük, a gyalogos vándortábor-vezető képesítéssel rendelkező pedagógusok pedig bruttó 100.000 forint táborvezetési díjban részesülnek.

Minden csoport mellett egy fő táborszervezőnek kell jelentkeznie, akinek a Testnevelési Egyetem akkreditált „Gyalogos vándortábor-vezető” továbbképzésén sikeresen végzett pedagógusnak kell lenie. Táborszervező lehet középfokú gyalogos (bronzjelvényes) MTSZ túravezető, vagy annál magasabb képesítéssel rendelkező személy is, de őt nem illeti meg az akkreditált „gyalogos vándortábor-vezető” képzést végzett pedagógusoknak járó díjazás, a térítésmentes részvétel lehetőségét viszont számára is biztosítják.


Videó a sajtótájékoztatóról:
 https://www.youtube.com/watch?v=2nX6848PEIg&feature=youtu.be

Egyéb információk az alábbi weboldalakon találhatók:
http://www.erdeivandor.hu
http://www.vandortabor.hu

A lehetőség iránt érdeklődők az itt megadott címen kaphatnak további információkat.

MTSZ Országos Központ
Cikk első megjelenése: 2018-02-07 18:43
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 172 regisztrált felhasználó
 • 2 481 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 22 esemény
 • 3 134 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 294 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter