2022. július 04., hétfő - Ulrik
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Erdei gonosz festi le a turistajeleket

A Zalai Hírlap cikke
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Nem csak a zalai természetjárók kedélyeit borzolja az az egyelőre ismeretlen elkövető, aki Valkonya és Borsfa között rendszeresen lefújja fekete festékkel a turista jelzéseket.
A sokakat keserítő problémával kanizsai olvasónk, Kiss László - aki tíz éven át volt a Zala Megyei Természetbarát Szövetség elnöke - kereste meg szerkesztőségünket. Tőle tudjuk, hogy a Valkonya és Borsfa közötti területen található jelzett túraút ráadásul nemzetközi útvonal, s egyben az országosan is tisztelt Rockenbauer Pálról elnevezett Dél-Dunántúli Kéktúra része.

- A jelzések azt a célt szolgálják, hogy az ide látogató hazai és külföldi túrázók, kirándulók a kijelölt úton haladva eljussanak a céljukhoz, közben gondtalanul tudjanak a zalai táj szépségében gyönyörködni, s az itt élő, barátságos vidéki emberek jó hírét magukkal vinni - magyarázta a túravezetőként is népszerű Kiss László. - A turista utak jelzéseit önkéntes munkával mi, zalaiak készítjük, s nem magunknak, hiszen mi jelzések nélkül is eltalálunk bárhova, mert jól ismerjük a környéket.

S mivel a zalai természetbarátok már évek óta tapasztalják, hogy valaki rendszersen lefújja fekete festékkel a Valkonya és Borsfa közötti szakasz bizonyos iránytörési pontjain lévő jelzéseket, már biztosak abban: ez nem lehet a véletlen műve. Az elkövetőre egyre dühösebbek, ugyanis úgy vélik, gonoszság lakozik benne.

- Aki ilyen módon fejezi ki valamilyen okból a nemtetszését, az olyan személyeket bosszant, akik bizonyára nem ártottak neki - folytatta Kiss László, aki a kérdéses szakaszon tacepaókat helyezett ki. Azokon keresztül kéri az ismeretlent, aki fáradságot nem kímélve lefújja a jeleket, hogy alaposan gondolja végig a cselekedetét.

- Ha valamilyen okból nem tetszik neki, hogy erre járnak békés szándékú túrázók, talán tudunk segíteni az esetleges problémáin, de ezt beszélje meg velünk, zalai természetjárókkal. Már csak azért is, mivel hétvégén errefelé vezetnek a 40, 70 és 130 kilométeres Rockenbauer túrák, s különösen az ország távolabbi részeiből, netán külföldről  érkező, s az éjszakai túrát választók kerülhetnek bajba a jól látható jelzések hiányában.
Cikk első megjelenése: 2011-08-09 08:29
Módosítva: 2011-08-09 08:29

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 160 regisztrált felhasználó
 • 2 478 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 3 089 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 281 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter