2021. április 14., szerda - Tibor
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Elkészült a Nagykanizsai kilátó

Várhatóan csak 2018 tavaszán vehetik birtokba a kirándulók
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A ZALAERDŐ Zrt. értesíti a kedves érdeklődőket, hogy a nagykanizsai Csónakázó-tónál található kilátótorony átépítésének első üteme befejeződött. Felhívjuk továbbá mindenki figyelmét, hogy a beléptetőrendszer kiépítéséig, illetve a jogerős használatbavételi engedély megszerzéséig a torony még nem látogatható!

Tervezett nyitás: 2018 tavasza

Szíves megértésüket köszönjük!

ZALAERDŐ Zrt.

  

A kilátó az átépítés előtt és után (Panoramio, Kanizsaujsag).

Az építmény rendbe tételének költségét a Zalaerdő Zrt. állta, míg a kivitelezés egy fővárosi cég gondjaira lett bízva. A megfigyelőhelyet egy 42 méter magas kilátószinttel is bővítették, így páratlan panoráma nyílik majd a kirándulók szeme elé. Magyarországon ilyen magas direkt kilátószintű épitmény mindeddig még nem létesült.

  

A tavaszi átadásig már csak a tereprendezést és a beléptetőrendszer üzembe helyezését kell elvégezni – írja a Nagykanizsa Online.
A tavasszal kezdődött felújítás ideje alatt többnyire nem okozott problémát az időjárás, ám a nyári tűzgyújtási tilalom bizonyos munkákban hátráltatta a kivitelezőt, de a cég ennek ellenére is határidőre végzett a feladattal. Már a díszkivilágítás próbaüzeme is megtörtént.

Gyakorlatilag az elmúlt időszakban, aki nem volt képben a beruházással, az azt láthatta, hogy rendszertelenül, hektikusan történnek a világítással kapcsolatban próbálkozások. Volt műszaki próbaüzem is, amiről hírt adtunk, illetve több programozási változatot is kipróbáltunk. Most elvileg a véglegesnek szánt terv szerint működik a berendezés, annak ellenére, hogy még nincs átadva a torony – fogalmazott Gál Károly a Zalaerdő Zrt. vagyongazdálkodási osztályvezetője.

A beléptetőrendszert jövő év elején építik be a torony szerkezetébe. Egy automata vezérlésű forgóajtón keresztül lehet majd a kilátóba feljutni.

Bármi hírünk van a kilátóval kapcsolatban, akkor a honlapunkon, illetve a Facebook oldalunkon értesítjük az érdeklődőket. Úgy tervezzük, hogy március második felében adjuk át a kilátót, ez még szervezés alatt van, pontos dátum nincsen. De nagyon izgulunk, és nagyon várjuk már – mondta Steyer Edina a Zalaerdő Zrt. PR ügyintézője.

Az építési kerítést már elbontották, de a területet egy jelképes kordonnal lezárták. A Zalaerdő Zrt azt kéri, hogy a szalagon belül ne menjen senki, ugyanis a torony az átadásig nem látogatható.
Forrás: Kanizsa TV Híradó.

Régen és most: A Nagykanizsai Csónakázó-tó melletti kilátó
2015. május 16. 2017. november 25.

Hazánk egyik legizgalmasabb és legmagasabb, teljes mértékben acélból készült kilátója épül a Nagykanizsai Csónakázó-tó fölött magasodó hegy tetején.  Legelőször a 2015. májusában készült drónos kisfilmben mutattuk meg – néhány pillanat erejéig – az akkor még szomorú állapotban lévő – régi tanfúró tornyot. Másodszor 2017. júliusában készítettünk egy újabbat, az akkor már felújítás alatt lévő és kifejezetten kilátónak készülő acélszerkezetről. És íme a legfrissebb: óriási szélben, nappali fényben és fantasztikus éjszakai kivilágításban! 100%, hogy ha arra járunk, akkor újabb és újabb kisfilmekkel “bombázzuk” majd Nézőinket! Érdemes személyesen, közvetlen közelről átélni a Kilátó élményét, sőt a bátrabbak még a felső, 43 méteres magasságban lévő szintről is gyönyörködhetnek a tájban. Köszönet a ZALAERDŐ Zrt. erdészeinek, akik felismerték a régi tanfúró toronyban “szunnyadó” értéket, és akik létrehozták ezt a természetjáróknak szóló KINCSET!
Hazai Vadász 2015 május, Hazai Vadász 2017.július, Hazai Erdész 2017 november.
Forrás: Hazai Vadász


A kilátó az OSM turista térképén.

Az átépítés alatt álló kilátóról korábban itt már írtunk.
Cikk első megjelenése: 2017-12-11 16:42
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 025 regisztrált felhasználó
 • 2 393 hírlevél előfizető
 • 343 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 2 925 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 231 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter