2022. július 07., csütörtök - Apollónia
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Egy újabb osztrák és az első üzbég is teljesítette OKT-t

Egy hét alatt hat külföldi vette át a jelvényét, már negyvenhárman vannak
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Nemrég adtunk hírt  arról, hogy négy belga túrázó vette át személyesen az igazoló füzetük ellenőrzése után a jól megérdemelt Országos Kéktúra jelvényét. És ezen a hétfői napon, amikor egyébként a kéktúrák önkéntes ellenőrei a füzetek átnézésével foglalkoznak, két újabb külföldi jött be a Magyar természetjáró Szövetség irodájába ugyanezért.

Először az osztrák állampolgárságú Thair Abud jelentkezett, majd nem sokkal később a hazánkban dolgozó üzbég Dmitrij Pigildin is befutott az előzetes telefonértesítést követően.


Távozásuk után hamarosan elküldték a jelvényeik átvételekor készített felvézeleiket.

Thairt ismerősként fogadtunk az irodában, mert nemrég járt nálunk, amikor megvette a kéktúra igazoló füzeteket. Az ő teljesítésének több érdekessége is van.
Meglehetősen gyorsan, mindössze 41 nap alatt ért el (egy napot pihenéssel töltve) egyedül, folyamatos vándorlással Írott-kőtől Hollóházásig.
Az összes egybefüggő gyaloglása azonban nem ennyi volt, mert nem az OKT nyugati végpontjáról indult, hanem a gráci otthonából, és nem fejezte be az OKT keleti végpontján, hanem átutazott Sátoraljaújhelyre, és az Alföldi Kéktúra útvonalát is teljesítette Szarvasig.
Természetesen azt is be fogja fejezni, mégpedig a tervei szerint a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrával együtt, hogy teljesítse az Országos Kékkört is.

A bukharai Dmitrij Budapesten járt egyetemre, amelynek elvégzése után egy hazai cégnél vállalt munkát. Ez alatt a valamivel több mint két év alatt szakított két-három napos hétvégeken járta végig az Országos Kéktúrát.
Ő valószínűleg nem folytatja a többi kéktúrával. Tőle tudtuk meg, hogy az arab származású teljesítőtársnak célja a közeljövőben egy Mekkába történő folyamatos gyaloglás. Ezen nem is csodálkoztunk, hiszen Thair az Österreichischer Alpenverein Section Weitwanderer tagja. Dmitrij viszont tőlünk tudta meg, hogy Thair nem sokkal ő előtte volt az irodában a jelvényét átvenni. Ilyen kicsi a világ...

Egy héttel ez előtt négy belga túrázó vette át az OKT jelvényeit.

MTSZ Országos Központ
Cikk első megjelenése: 2017-09-04 19:36
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 162 regisztrált felhasználó
 • 2 478 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 3 090 megjelent cikk, hír
 • 267 belső oldal
 • 2 282 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter