2023. január 30., hétfő - Martina, Gerda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Egy rókalány nyerte a Magyar Természetjáró Szövetség különdíját

Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat nyerteseit.
Az idén negyedik alkalommal meghirdetett pályázatra minden eddiginél több, csaknem 38 ezer kép érkezett. A versenyre három kategóriában lehetett pályázni.


A fotópályázat ünnepélyes díjátadóját december 1-jén tartották az Eiffel Műhelyházban. A pályázatot idén már negyedik alkalommal hirdette meg Magyarország Kormánya a Magyar Természetjáró Szövetséggel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben.

A pályázatra már az első évben 21 ezer kép érkezett, idén pedig az eddigi legtöbb, csaknem 38 ezer. Három kategóriában lehetett pályázni egyedi képekkel vagy sorozatokkal: Természet és táj, Épített és tárgyi örökség, valamint Életképek. A szakmai zsűri minden kategóriában három díjat osztott ki. Az első helyezettek 1 millió forintos, a második helyezettek 500 ezer forintos, a harmadik helyezettek 300 ezer forintos díjazásban részesülnek.

A szakmai zsűri döntése alapján a Természet és táj kategória első helyezettje Daróczi Csaba A halak csillagképe, második helyezettje Litauszki Tibor Áthúzás című képe lett, harmadik helyezést ért el Prisznyák Tibor Hajnali látomás című képe lett.


Roxy, a szomszédunk (sorozat) – Természet és táj kategória Magyar Természetjáró Szövetség különdíja

A Magyar Természetjáró Szövetség különdíját Radisics Milán Roxy, a szomszédunk című sorozata kapta. Közönségdíj kapott Makai Balázs Harmatos szitakötő című képéért.

Épített és tárgyi örökség kategóriában a zsűri első díját Daróczi Csaba kapta a Magyar Zene Háza című képéért, a második helyen Novák Gábor Ködtakaró, a harmadik helyen pedig Hodossy Ilona Csúcsra fel című fotója végzett. A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját Holczer Tibor Pentele híd című alkotása kapta, a közönségdíjas pedig Herman Dóra A mesebeli kastély című képe lett.

Az Életképek kategóriában a zsűri első helyezettje Kerekes M. István A pillanat varázsai című sorozata lett. Második helyen Mohos Márton Búcsú, a harmadik helyen pedig Kiss Andrea BuSHOW című sorozata végzett. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének különdíját Szabó Nándor Az élet útja című képe, az Operaház különdíját Zsila Sándor Az Öreg Hölgy című sorozata kapta. A közönségdíjas Orbán Péter Első sorból című fotója lett.

A díjazott képeket ide kattintva lehet megnézni.

Fotó: Radisics Milán


Cikk első megjelenése: 2022-12-05 11:14
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 172 regisztrált felhasználó
 • 2 481 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 18 esemény
 • 3 129 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 287 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter