2023. február 04., szombat - Csenge, Ráhel
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Ébredő természet

Túraverseny a Mátra lábánál
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Melyik természeti érték látható az 5 Ft-os érménken?
Felismered az ízletes vargányát?
Melyik hazánk leghosszabb folyója?
 

Ha ezekre a kérdésekre tudod a választ, és van kedved egy kellemes túra keretén belül hasonló kérdésekre választ adva összemérni tudásodat másokkal, akkor gyere el március 27-én Rózsaszentmártonba! Ha a válaszokat nem tudod, akkor itt az alkalom, hogy felfrissítsd/bővítsd ismereteidet, mégpedig úgy, hogy közben túrázol egy jót a Mátra lábánál…
 

A rózsaszentmártoni Hérics Természetjáró és Turisztikai Sportegyesület immáron 20. alkalommal rendezi meg az „Ébredő természet” elnevezésű túraversenyét, ahol teljesítményként nem csupán az idő számít, hanem az is, hogy ki milyen jól ismeri a természetet.
 


Célunk az, hogy egy kellemes útvonalú túra keretén belül a résztvevők összemérhessék tudásukat, illetve bővítsék ismereteiket a magyarországi természeti viszonyok tekintetében.   
A versenyre 1-4 fős csapatok nevezhetnek általános iskolás alsó tagozat, általános iskolás felső tagozat és felnőtt kategóriákban. Idén először külön táv várja az óvodásokat, akik – a felnőtt kísérők szükségessége miatt – 2-6 fős csapatokban nevezhetnek. Az óvodásokat egy 5 km-es táv, a többi részvetőt pedig egy 15 km-es túra várja, ahol a különböző állomáspontokon növényekkel, állatokkal, ásványokkal kapcsolatos teszteket kell kitölteni, illetve egy-két ügyességi feladatban is megmérkőzhetnek a csapatok.
 
És hogy milyen típusú kérdésekre, feladatokra lehet számítani? Pl. képek alapján fel kell ismerni állatokat, növényeket, ehető és mérgező gombafajtákat, lehetnek térképismereti, tájékozódási feladatok, illetve kérdések várhatók magyarországi turisztikai célpontokról, domborzati viszonyokról.
 

 
Természetesen a legügyesebb csapatokat díjazásban részesítjük, így kategóriánként az első helyezett oklevelet és serleget, a második és harmadik helyezett oklevelet és érmet kap. Persze a többiek sem térnek haza üres kézzel: mint ahogy az egy teljesítménytúrához illik, minden résztvevő kap emléklapot és kitűzőt. Sőt, egy kis vajas/zsíros kenyér és üdítő is várja majd a megfáradt kirándulókat.
 
Szeretettel várunk tehát Benneteket március 27-én Rózsaszentmártonba! Nevezés 7.00-9.30-ig.

A túráról további részleteket olvashattok a www.herics.hu honlapon, illetve a TTT túranaptárjában.

Cikk első megjelenése: 2010-03-13 10:20
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 172 regisztrált felhasználó
 • 2 481 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 18 esemény
 • 3 132 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 294 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter