2023. április 02., vasárnap - Áron
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Dél-dunántúli Piros Vándorlás - 3. beszámoló

Már Kaposváron jár a csapat
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Somogy Megyei Természetbarát Szövetség újabb beszámolójában a 16 napos vándorlás hatodik és hetedik napján (augusztus 11-12.) Igaltól a Deseda Fekete István Látogatóközpontig bejárt útvonalon történtekről olvashatunk.

Hatodik napon Igalban már érezhető volt Kaposvár közelsége, mert többen jöttek onnan, és csatlakoztak a Vándorlásunkhoz. 8 órakor a szálláshelyünkről, egy új építésű igazi turistaszállásról indultunk el, majd 1 km megtétele után értünk vissza a piros jelzésünkre.

Az igali tetőn egy kis kitérőt tettünk északra, hogy a Balaton felé még egyszer kitekinthessünk, majd bevetettük magunkat a Ráksi erdőbe. Tízórait az erdei pihenőhelyen fogyasztottuk el, közben közösen megkerestük a közelben a trükkösen elrejtett geoládát is. Ezek után Ecsenyig meg se álltunk, kivéve, ha szedrezni támadt kedvünk. Ecsenybe a tavaly áthelyezett új nyomvonalon értünk be, ahol Kőkúti István polgármester jóvoltából az épp üresen álló óvoda épületében ülhettünk le ebédelni. Ebéd után irány Somogygeszti! Mernyeszentmiklóstól lépteinket szaporázni kellett, mert szemerkélt az eső, és félő volt, hogy komolyabb esőzés következik. A csapat eleje még időben beért, de az utolsó emberek is megérkeztek nagyobb elázás nélkül. Somogygeszti kultúrházában kaptunk szállást, és vacsorát. Köszönjük a vendéglátást!

Hetedik napra még többen érkeztek Kaposvárról és környékéről, így 36 fővel vágtunk neki a Somogygeszti-Deseda szakasznak Benedek Balázs vezetésével. Az út 3,5 km-en keresztül meglehetősen sárosnak bizonyult, de aztán árnyékos, bokros részen értünk be Magyaregresre. A bélyegzés és egy kis felfrissülés után hamar továbbindultunk a Deseda Arborétum felé. Az Arborétumban többen kisebb-nagyobb sétát tettek a telepített bokrok és fák között, majd megebédeltünk az erdő aljában található pihenőhelyen. Néhányan előresiettek, és a Fekete István Látogatóközpontnál értük csak utol őket. Ide 3 óra Kaposvár város alpolgármestere, Dér Tamás jött ki köszönteni Bennünket, de Szita Károly polgármester is épp erre járt, úgyhogy vele is váltottunk pár szót a Vándorlásunkról.

A Kapos TV is készített felvételt az ittlétünkről (a képre kattintva 5.31-12.27 között).
 

Balázs László
szervező
SMTSZ elnök

A Magyar Természetjáró Szövetség a csomagok szállításával támogatja a rendezvényt.

Nagy Balázs felvétele
 
A Deseda tónál rendezett alpolgármesteri köszöntésen Szőke Viktor, az MTSZ szakági titkára is részt vett, és készített néhány felvételt is.

 
   

  

Kapcsolódó cikkeink:
Dél-dunántúli Piros Túra Vándorlás.
Elkészült a Dél-dunántúli Piros Túra honlapja.
Információk a Dél-dunántúli Piros Túra Vándorlásról.
Elindult a Dél-dunántúli Piros Vándorlás.
Dél-dunántúli Piros Vándorlás - 2. beszámoló.
Cikk első megjelenése: 2016-08-15 13:17

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter