2023. március 21., kedd - Benedek
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Cartographia Kupa 2010 és fotópályázat

Beküldési határidő: 2010. novembere
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

Célja a teljesítménytúrázás népszerűsítése, hazánk természeti szépségeinek megismertetése, a térképhasználat megkedveltetése.

A túrasorozat kiírója:Cartographia Kft.

Koordinátor:Tipográfia Testedző Egyesület
A Cartographia Kft., a magyar turistatérkép kiadás legnagyobb múltú vállalkozása szeretné a turisták figyelmét felhívni a nyomtatott térképekre, melyhez a budapesti Tipográfia TE száz éves jubileumát ünneplő Természetbarát Szakosztályát választotta partnernek.
A túramozgalom 2010-ben első alkalommal 18 teljesítménytúra bevonásával kerül megrendezésre. A tervek szerint a következő években hasonló elven, de más-más tájegységek más-más túrái kínálják a teljesítés lehetőségét.
 
 
A teljesítés feltétele
18 kiválasztott teljesítménytúrából legalább 8 – 1996. január 1-je után született gyermek esetén 6 – túra valamelyik résztávjának igazolt teljesítése. A túrákon és a kupában való részvétel nyílt, azon kortól, egyesületi tagságtól függetlenül bárki részt vehet.
Igazolófüzet
A kiíró a túramozgalom kiírásához és a teljesítés igazolásához igazolófüzetet gyárt, melyet a túramozgalom rajtjában, a kiíró üzletében, Cartographia Földgömb- és Térképbolt (1061 Budapest, Bajcsy-Zs. út 37. Nyitva tartás: H-P: 9-17 óra), a
Cartographia webshopban és a Koordinátor klubnapján (1053 Budapest, Curia utca 3. másfél emelet, csütörtök 17-18 óra) lehet beszerezni. Ára bruttó 200 Ft. Az igazolófüzet tartalmazza a kupasorozat kiírását, a résztvevő 18 teljesítménytúra időpontját, legfontosabb adatait, a rendezők bemutatkozását.
Teljesítés
Igazolt teljesítésnek tekintendő, ha a túrázó benevez az adott túrára, azt teljesíti, és megkapja a túra rendezőjétől a Cartographia Kupa 2010 igazolófüzetébe a túra bélyegzőjének lenyomatát. Amennyiben a túrázó az adott túra céljában (igazolófüzet hiányában ) nem tudja igazoltatni a teljesítést, az a következő Cartographia Kupa 2010 túrák bármelyikén, vagy a Koordinátor klubnapján a túra hiteles dokumentumainak bemutatásával később is megteheti.
Leadási határidő
A minimum 8 (gyermekek esetén 6) túra teljesítését követően az igazolófüzetet, vagy a füzet igazoló bélyegzést tartalmazó oldalának másolatát a pontos személyes adatokkal ellátva 2010. november 25-ig kell eljuttatni a Koordinátor részére.
Leadható:
 • Személyesen: a túrák céljában, a Koordinátor klubnapján, vagy a Cartographia Földgömb- és Térképboltban lehet leadni.
 • Postán: az 1590 Budapest, Pf. 80 címre kell elküldeni úgy, hogy a megadott határidőig beérkezzen.
 • E-mailben: a cartographia.kupa@cartographia.hu címre a beszkennelt igazolóbélyegzős oldalt várjuk

Díjazás
A túramozgalom díjazása háromfokozatú.

A legalább 8 (gyermekek esetében 6) túrát teljesítők egyedi, névre szóló, sorszámozott kitűzőt, oklevelet és 3000 Ft értékű Cartographia vásárlási utalványt kapnak.

A legalább 10 túrát teljesítők egyedi, névre szóló, sorszámozott jelvényt, oklevelet és 5000 Ft értékű Cartographia vásárlási utalványt kapnak.

A legalább 15 túrát teljesítők névre szóló serleget, oklevelet és 10.000 Ft értékű Cartographia vásárlási utalványt kapnak.
Díjátadás
A díjátadás tervezett időpontja: 2010. december.
Helyszín: Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Ház (1042 Budapest, István út 17.)
Időpontját a túramozgalom, a Cartographia, a Tipográfia TE, a Teljesítménytúrázók Társasága (TTT) és a Turista Magazin honlapján tesszük közzé, illetve az év végi túrákon meghirdetésre kerül.
Fotópályázat
A Cartographia Kft. a Cartographia Kupa 2010 teljesítménytúra mozgalomhoz kapcsolódóan, a kupában résztvevők részére digitális fotópályázatot hirdet, hogy a fotók segítségével mutassák be a természetjárás örömeit, a túra során átélt kalandokat, a természet szépségeit.


Kategóriák:

I. A túra legvidámabb pillanata

II. Túra és térkép

III. Élővilág
 

Nevezési feltételek, formai követelmények


Beküldési határidő: 2010. november 18.
Beküldési cím: cartographia.kupa@cartographia.hu
(A pályázatra szánt képek kizárólag elektronikus úton, e-mailben küldhetők be. Az e-mail mérete maximum 7 Mb lehet.)

A fotópályázaton nevezhet mindenki, aki a tizennyolc teljesítménytúra bármelyikét teljesítette. Kategóriánként minden pályázó maximum három képpel nevezhet. Kizárólag a Cartographia Kupa kiírásában szereplő túrákon készült fotók küldhetők be.
Manipulált fotó nem küldhető be. Nem számít manipulálásnak a kép megvágása, tájolásának megváltoztatása, a teljes képet érintő színkorrekció, kontraszt- és élesség állítás, monokrómmá alakítás, illetve a fényképezőgépre szerelhető szűrők használata. A képen található dátum, felirat az értékelésből kizáró ok.

Formátum: .jpg
Felbontás: nincs meghatározva
Képméret: min. 1 Mb

A levél tárgya: FOTÓPÁLYÁZAT 2010
A kép elnevezése: Név_Kategória_Kép címe.jpg (pl. Minta Ádám_Élővilág_Vadkacsa).
A levélnek tartalmaznia kell, hogy a képek mely túrán készültek!


Díjazás, díjátadás

Minden kategóriában három díj kerül odaítélésre.

Első díj: Oklevél és 20.000 Ft értékű Cartographia ajándékcsomag
Második díj: Oklevél és 15.000 Ft értékű Cartographia ajándékcsomag
Harmadik díj: Oklevél és 5.000 Ft értékű Cartographia ajándékcsomag

A díjazott műveket a Cartographia Kupa 2010 díjátadó ünnepségen kiállítják, majd közzétételre kerülnek a www.cartographia.hu oldalon. A díjazott szerzők e-mailben meghívást kapnak a díjátadó ünnepségre.


Jogok


A pályázó tudomásul veszi, hogy a beküldött képek elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.
A résztvevő, a pályázati anyag elküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, egyben hozzájárul ahhoz, hogy a rendező képeket korlátozás nélkül, térítésmentesen felhasználja.
 
 
Cikk első megjelenése: 2010-02-24 14:44
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 141 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter