2023. március 30., csütörtök - Zalán
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Bővült az Alföldi Kéktúra kiírása

A teljesítők listája és a pontos távolság összesítő is felkerült az MTSz honlapjára
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Hazánk második leghosszabb túramozgalmának hivatalos oldala kibővült a túra teljesítőinek névsorával. A jelenleg 265 nevet tartalmazó lista mellett még egy nagy újdonság került fel az elmúlt időszakban a mozgalom honlapjára. Az Országos Kéktúra mintájára már az Alföldi Kéktúra hossza is végig lett mérve a turistautak.hu GPS-es adatai alapján, méter élességgel. Ennek adatait egy táblázatban mindenki letöltheti, használhatja túrái tervezéséhez.
 
Az elmúlt hetekben jelentősen bővült az Alföldi Kéktúra oldala a Magyar Természetbarát Szövetség honlapján belül. Korábban csak a füzetben is megtalálható kiírás volt elérhető az interneten. Mostanra a túramozgalom oldala kibővült egy általános ismertetővel, az útvonal áttekintő térképével, az igazolófüzet címlapjával, az útvonalat tartalmazó további térképekkel és további hasznos információkkal.

Fontos lehet a változások jegyzék is, amely az igazolófüzet utolsó kiadása (2008) óta bekövetkezett változásokat, tereléseket gyűjti össze.
 
Elkészült a túra teljesítőinek listája is. Az MTSz honlap regisztrált felhasználói jelezhetik a honlap szerkesztőinek, ha a nevük megtalálható a listán, ezáltal a felhasználó adatlapján is megjelenik a túra teljesítésének ténye.
 
 
A másik nagy újdonság az útvonal szakaszainak összegző táblázata. Ez a táblázat PDF-ben érhető el a túramozgalom honlapján. Tartalmazza a szakaszok kezdő és végpontjait, külön kiemelve, hogy az egyes szakaszoknak a mérés szempontjából a településen belül pontosan hol a végük. A szakaszok távolsága méterben lett meghatározva, majd a teljes 849 km-es útvonal is méter pontossággal lett összesítve.
 
Az összesítés alapján minden szakasznak lett egy hivatalos hossza is, 100 méter élességgel megadva. A táblázatból minden szakaszvégpontnál ki lehet olvasni, hogy milyen messze van a túrázó a szomszédos szakaszvégpontoktól, illetve a túra két végpontjától (szekszárdtól, illetve Sátoraljaújhelytől). A mozgalom szakaszait felsoroló listában is már a most mért értékek láthatóak. A lista már tartalmazza a legutóbbi változtatások miatt létrejött eltereléseket is (Szekszárd M6 miatt, illetve a szarvasi kompnál).
 
 
Remélhetőleg a fenti újdonságok hatására is többen nekivágnak az Alföldi Kéktúrának, illetve folytatják megkezdett bejárásukat. A túramozgalom honlapja a Túramozgalmak menüpontban érhető el, az alábbi címen:
 
Cikk első megjelenése: 2011-03-16 19:13

Kapcsolódó túramozgalmak

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 24 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter