2023. február 04., szombat - Csenge, Ráhel
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Bővült a fejlesztési tárca stratégiai partnereinek köre

A korábban kötött strtégiai megállapodásokat megerősítették
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Tizennyolcra bővült a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium stratégiai partnereinek száma, miután Seszták Miklós miniszter aláírta az erről szóló megállapodást a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetségével és a Magyar Energiafogyasztók Szövetségével 2014. október 28-án, Budapesten.

Az esemény keretében megerősítették azokat a stratégiai partnerségi megállapodásokat is, amelyeket az előző ciklusban tizenhat szakmai szövetséggel, érdekképviselettel - köztük a Magyar Természetjáró Szövetséggel - kötött a minisztérium.


Seszták Miklós beszédében úgy fogalmazott: a tárca legfontosabb feladata, hogy a társadalmi érdekek összehangolásával, megalapozott kormányzati döntésekkel, az együttműködés erejére támaszkodva növelje Magyarország versenyképességét.
Hozzátette: a jogszabályok akkor tudnak pozitív változásokat elindítani, ha szoros a kapcsolatuk a valósággal és figyelembe veszik a szabályozott terület sajátosságait. Ennek feltérképezésében elengedhetetlen, hogy az adott területet legjobban ismerő szakemberek megosszák a tárcával tapasztalataikat - hangsúlyozta a miniszter.

A jogszabályok előkészítésében való társadalmi részvételről szóló törvény stratégiai megállapodás kötését teszi lehetővé a jogszabályok előkészítése körében azon szervezetekkel, amelyek készek a kölcsönös együttműködésre, és amelyek az adott jogterület szabályozásának előkészítésében társadalmi érdeket jelenítenek meg.

A minisztérium a meghatározott tárgykörökben készült tervezeteket legkésőbb a kormányzati szervekkel való egyeztetés megkezdésekor megküldi a stratégiai partnereknek. Az együttműködő szervezetek maguk is javaslatot tehetnek jogszabályok elkészítésére. A véleményezésre megkapott anyagok közül kiválaszthatják azokat, amelyekről közvetlen egyeztetést kérnek. A stratégiai partnereknek törekedniük kell arra, hogy az adott jogterülettel foglalkozó más szervezetek észrevételeit összegyűjtsék, és a minisztériumnak átadják.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály
Fotó: Sennowitz Gergely

Kapcsolódó korábbi híreink:
NGM stratégiai partnerségi megállapodás
Stratégiai partnerségi megállapodás
Történelmi jelentőségű megállapodás

MTSZ
Cikk első megjelenése: 2014-10-28 18:03
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 172 regisztrált felhasználó
 • 2 481 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 18 esemény
 • 3 132 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 294 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter