2022. december 04., vasárnap - Borbála, Barbara
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Borsodi diákturisztikai programok - a decemberi zárótúra

A Herman Ottó Emlékév alkalmából
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség „Herman Ottó Bükk hegységi kötődései” gyalogos diáktúra sorozata 400 fő részvételével zárult a Peleházhoz vezető Mikulás-túrán.

Minden évben különleges meglepetéseket hoz magával a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség Mikulása, hiszen a legutóbbi éveket felidézve a gyerekek hol a természetvédő Mikulással túrázhattak, hol táncos-mókás élmények várták őket az erdőjárást követően, hol az Állatkert újdonsült rénszarvas lakói lepték meg a kis túrázókat.
Idén a „Herman Ottó Bükk hegységi kötődései” címet viselő turisztikai programsorozat keretei között megrendezett Mikulástúrára érdekes túra- és sportvetélkedővel várták a diákokat a szervezők.

A nagy érdeklődésre való tekintettel ezúttal is több túraútvonal közül választhattak a résztvevők, akik közül végül 400 fő vágott neki a Miskolc-Majálisparktól induló Krampusz és Rénszarvas, valamint a bükkszentlászlói rajtállomású Hópihe útvonalak valamelyikének.

  

A túra teljesítése során a lillafüredi Herman Ottó Emlékház célállomásig több ellenőrző ponton is próbára tehették elméleti tudásukat és ügyességüket a gyerekek.

     

Sikerélményük és örömük csak fokozódott a célban őket váró Mikulás és a Krampuszok egyedi kitűző, valamint édességcsomag ajándékainak átadásával.

  

A program egyben záró rendezvénye volt a Herman Ottó Emlékév diákturisztikai sorozatának, ezért a résztvevők a Mikulás közreműködésével megkoszorúzták a nagy tudós nyaralója, a Peleház kertjében álló emlékoszlopot.

A diákok mellett egyre több szülőt is sikerül meggyőzni a túrázás megkapó élményéről, így velük kiegészülve összesen 274 diák és 126 felnőtt vett részt az idei Mikulástúránkon.
Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Sport Mecénás Alapból biztosított anyagi támogatásáért, a Miskolc Városi Diáksport Szövetség támogatásáért, a Herman Ottó Múzeumnak a lillafüredi Herman Ottó Emlékház térítésmentes biztosításáért, Miskolc Város Közlekedési Zrt. közreműködését a résztvevők közlekedésének rugalmas biztosításáért, a Demeter Virág Kft.-nek a térítésmentes szállításért, továbbá a program megvalósítását segítő túratársaink 53 fős csapatának és a Miskolci Földes Ferenc Gimnázium 8 fő önkéntes diákjának.

B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség
Cikk első megjelenése: 2014-12-11 12:58
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 115 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter