2022. december 02., péntek - Melinda, Vivien
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Beszámoló a XXIII. GYOT megnyitójáról

Először együtt a TEGYOT és a TEDOT rendezvényével
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Gyalogtúrázók Országos Találkozója először került megrendezésre a Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozójával egy időben. Július 7-én a hazai természetjárás egyik legjelentősebb rendezvényének felsőtárkányi megnyitóján a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) képviselői is jelen voltak.

A találkozóra már délelőtt 10 órától érkeztek a résztvevők, akiknek kora délutánra buszos kirándulás volt szervezve.
 

A később érkezők elszállásolása és a vacsora után következett az első hivatalos program a Felsőtárkányi-tó partján lévő szabadtéri színpadon.
 

A Gyalogtúrázók XXIII. Országos Találkozójának (GYOT) és a Természetjáró Gyerekek és Diákok XXVII. Országos Találkozójának (TEGYOT, TEDOT) felsőtárkányi megnyitóján elsőként a rendezők részéről Csávás István, a Heves Megyei Természetbarát Szövetség (HMTSZ) elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.


Ezt követően, Miroslav Herchl, a Szlovák Turisták Klubjának (Klub Slovenskych turistov, KST) elnökségi tagja mondott üdvözlőbeszédet a jelen lévő szlovák küldöttség nevében. Beszédének végén az MTSZ és a KST között évek óta tartó együttműködési megállapodás keretében meghívta a magyar természetjárókat a közeljövőben tartandó országos találkozóikra.

 

Az Egri Majorette Egyesület többszörösen díjazott  Hajnalcsillag és Csillagfény csoportjainak bemutatója többször is tapsra késztette a nézőközönséget.

A táncos műsor után Lehoczki Zoltán, a Természetjáró Fiatalok Szövetségének elnöke üdvözölte a meghívottakat és megköszönte a HMTSZ-nek a találkozó megszervezését, külön kiemelve Papp László főtitkár legutóbbi találkozók óta végzett fáradhatatlan tevékenységét.


Az MTSZ képviseletében az eseményen részt vett Tassy Márk igazgató, Stramszky Judit szakmai igazgató, Papp László marketingigazgató, Szőke Viktor szakági titkár és Kunos Gábor szakági munkatárs.  

  

A rendezvényen vehették át Tassy Márk és Szőke Viktor gratulációjának kíséretében a 2013 és 2015 között megszerzett, de hiányuk miatt át nem adott, ám az idén megújított Kiváló Természetjáró minősítési jelvényeiket az arra érdemesek. Utánuk az utóbbi időben a feltételeknek megfelelően teljesítők is megkapták a Kiváló és az Érdemes Természetjáró minősítéseiket, akik közül többen már nem az első jelvényüket viselhetik.

  

Bár nem a GYOT kereteében szokás átadni túramozgalom teljesítési jelvényeket, de egy régebben átadott, és mostanra elbírált Hazai kisfolyókon igazolófüzet elismerő oklevelét és jelvényét itt adtuk át Balázs Ferenc, a Bakony Természetbarát Egyesület elnöke részére.

A nap zárásaként 21.30-tól éjszakai tájékozódási versenyen indulhattak az érdeklődők.

A július 7-től 12-ig tartó természetjáró összejövetelen rengeteg, Eger és Felsőtárkány környéki túra, kirándulás, verseny, érdekes programon közül választhatnak a látogatók. A négy- illetve hatnapos rendezvény programfüzetét a GYOT weblapján lehet megnézni.

MTSZ Országos Központ, Turista Magazin
Cikk első megjelenése: 2016-07-09 13:09
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 115 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter