2022. augusztus 08., hétfő - László
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Beszámoló a Mecsek Egyesület jelenlegi tevékenységéről

Elindultak nyílt túráink és egyéb programjaink
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Nyílt túrák, munkatúrák, előadások és gazdag egyesületi élet jellemzi a Mecsek Egyesületet Baranya megyében.

A Mecsek Egyesület még a 2011-es év végén összeállította éves programfüzetét, melyben rengeteg esemény szerepel. Legnépszerűbbek a hétvégi nyílt gyalogtúrák. Az egyesület napja a szerda: ekkor tartjuk fogadóidőnket, az Ötórai beszélgetést (vetítettképes előadások), választmányi üléseinket, a közgyűlést és a falujáró túrákat is.
Az egyesület egész tevékenységét az osztályok munkája adja. Mindegyik osztálynak a vezetője határozza meg az éves munkát és a programok szervezését.
A Munka Osztály havonta szervez a civilekkel közösen takarítást a pécsi Balokány-ligetben a tó körül. A források karbantartásával és tisztításával is foglalkozik, ennek köszönhetően, az országban egyedül Baranya megyében (és persze a Mecsekben) tapasztalhatjuk, hogy az erdei források építményei általában jó állapotban és tisztán várják a szomjas vándorokat. Besegít ebbe a munkába a Természetjáró Osztály is, mely szervezi és koordinálja az éves túrák és programok lebonyolítását. A Baranyai-dombság teljes turisztikai fejlesztése és aktív karbantartása az osztály munkája.
A Fotó Osztály gondoskodik arról, hogy rendezvényeinken jó minőségű fotók készüljenek, melyek publikált anyagainkban, évkönyveinkben jelenik meg. Az Ifjúsági Osztály a bakancsos óvodások és az iskolás diákok természetjáró túráit szervezi. A Történeti Osztály foglalkozik a Mecsek régi ismeretanyagának felkutatásával. Legfontosabb területük a mecseki parkerdő közelében lévő Francia emlékmű és környezetének hadtörténészeti kutatása. Egyéb túrák szervezésével a Magashegyi és a Természetvédelmi Osztály foglalkozik.
Az egyesület folyamatosan tájékoztatja honlapján a legfrissebb baranyai és mecseki hírekről az érdeklődőket. Érdemes gyakran visszalátogatni az oldalra, mert legutóbb például a Mecsekben lakó madarak hangja is felkerült, melyek meghallgatása nagy élményt nyújthat.

Programjainkról, híreinkről a www.mecsekegyesulet.hu oldalon adunk tájékoztatást.
Cikk első megjelenése: 2012-01-29 16:32

Kapcsolódó szervezetek

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 166 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 3 092 megjelent cikk, hír
 • 269 belső oldal
 • 2 285 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter