2023. március 21., kedd - Benedek
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

BAKANCS a KOCSONYÁBAN

avagy Természetjárók a XI. Miskolci Kocsonyafesztiválon
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei miskolci kocsonya kellemes fűszerezettségéhez is hozzájárult a B.-A.-Z. Megyei Természetjáró Szövetség, hiszen visszatérő kiállítóként a megszokott kínálata mellett új elemekkel is színesítette „zöld sátorbéli” és fesztiváli megjelenését.

A Zöld Sátor szervezők kreatív gondolkodásának és persze Szövetségünk jó pár aktív tagjának, valamint általános és középiskolás tanítványainak köszönhetően a péntek délutáni nyitó felvonulás ünnepségen közel 60 fő természeti színekbe öltözött lelkes résztvevő hirdette, hogy lám a természetjárók ismét itt vannak.


 
Az érdeklődők ezt követően természetesen közelebbről is találkozhattak szervezetünkkel, hiszen standunkon a fesztivál teljes időtartama alatt kínáltuk a természetjárás népszerűsítésére és megszerettetésére szánt kiadványainkat, programajánlóinkat. Több száz példány fogyott a térítésmentesen kapható Kék Hullám, Magaspart tanösvényeket bemutató füzeteinkből, a tavaly december elején megjelent Borsod-Abaúj-Zemplén megye természetjárásért kiadványunkból, valamint közelgő rendezvényeink színes szórólapjaiból.
Annak érdekében, hogy részvételünk még színesebb legyen „A Kárpátok világa bakancsban” címet viselő tematikus képanyag összeállításával is ötvöztük kínálatunkat. Készítettünk városismereti játékot is, mely iránt ezúttal sajnos csekély érdeklődés mutatkozott annak ellenére, hogy több értékes nyeremény is várta a helyes megfejtőket.

Sikeres programként könyvelhettük el azonban hétvégi túráinkat, városi sétánkat, melyeken összesen közel 150 fő vett részt. A Bálvány körüli békakeresés helyszínét az időjárás miatt kialakult veszélyes terepviszonyok miatt ugyan más helyszínre kellett áttenni, azonban ez sem tántorította el az érdeklődőket egy kellemes bükki túra megtételétől.
A három napos rendezvényen való részvételünket ezúttal is sikeres programmegvalósulásnak mondhatjuk, hiszen a létszám és egyéb adatokban is rekordokat döntő XI. Miskolci Kocsonyafesztivál Zöld sátrában felállított standunkon és terepi programjainkon ismét néhány ezer érdeklődő hasznos és kellemes kikapcsolódásának lehettünk részesei.
Cikk első megjelenése: 2011-03-10 12:46
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter