2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Az MTSZ Versenybizottság évzáró rendezvénye

Érdekes programokkal zárult a 2017-es bajnoki év
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Tájékozódási Túraversenyek idei zárórendezvényét, a Túraverseny-rendezői Fórumot a Demeter Egyesület rendezte meg a Paks melletti Cseresznyéspusztai Erdei Iskolában. A hagyományos csapatépítő háziversenyen és az idei bajnokságok évértékelőjén, eredményhirdetésén kívül versenybírói továbbképzés is a program részét képezte.

A péntek délelőtti pontbegyűjtő verseny különlegessége a bűvös kocka formájában megkapott versenytérkép volt. A verseny pontjai egyúttal a versenybírói továbbképzés példáiul szolgáltak. Délután az idei versenyek értékelésére került sor, a szokásostól kicsit eltérő módon. Persze végigmentünk a versenyeken, ahol kellett a szövetségi ellenőri jelentések alapján felidézve a történteket. A tanfolyam résztvevői előzetesen felkészültek, hogy az év pozitív és negatív pontkitűzéseire, feladataira saját példákat hozzanak. Ez alkalommal volt rá idő egy-egy érdekesebb, a versenyszabályzat elővételét igénylő kérdésnél hosszabban elidőznünk. A jelenlegi ismeretek alapján összeállítottuk a 2018. évi előzetes versenynaptárat is.


Szombaton tartottuk a versenybírói továbbképzés gyakorlati részét. A rendezvény helyszíne, a Cseresznyéspusztai Erdei Iskola környéke, már ismert volt a résztvevők nagy része számára. Több BAK versenyt rendeztek ezen a terepen. Így a gyakorlat során nem csak az előző napi verseny, hanem a korábbi BAK versenyek pontjait is felkereshettük, elemezhettük a jelenlegi és a korábbi versenyek pontkitűzéseit, feladatait. Különösen érdekes volt az egykori éjszakai verseny pontjainak környékét nappal bejárni. Szombat este került sor a hagyományos évzáró vacsorára és a bajnokságok eredményhirdetésére.


Vasárnap délelőtt a tájfutó térképek pontosságára fókuszáló OCAD előadást hallgattunk meg. Vendéglátóinknak köszönhetően a korszerű Paksi Múzeum érdekes kiállításainak megtekintése és paksi halászlé zárta a hétvégét.

Köszönet a rendezőknek a hasznos és kellemes hétvégéért, az MTSZ-nek és Paks város Önkormányzatának a nyújtott támogatásért.

Horváth András
MTSZ Versenybizottság
Cikk első megjelenése: 2017-12-21 17:43

Kapcsolódó oldalak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter