2020. június 05., péntek - Fatime
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Az MTSz Ügyvezető Elnökségi üléséről

A 2010. november 3-i ülés rövid tájékoztatója
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
2010. november 3-án 10.00 órától havi rendes ülését tartotta az MTSz Ügyvezető elnöksége. Az ülésre már az új székházban, a Thököly út 58-60. szám alatt került sor.
Az ülésen meghívásunkra vendégként megjelent a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sport Szakállamtitkárságának szakreferense is, akit napirend előtt Szabó Imre elnök úr köszöntött, majd a kölcsönös bemutatkozás után a sportstratégia és finanszírozás már ismert részleteiről kérdezett.
 
Az ügyvezetés meghallgatta az Országos Központ Igazgatójának tájékoztatóját a régi székház bérbeadásával és az új székházba történő átköltözéssel kapcsolatosan. Az Igazgató elmondta, hogy közel két hónapos egyeztetés után az Osztrák Intézettel aláírták szerződést, amelynek előzményeként a földhivatali bejegyzéssel kapcsolatos feladatokat is elvégezték.

Az új székház bérbevétele is megtörtént, ahol négy iroda és egy tárgyaló szolgálja a szövetség Országos Központjának tevékenységét. Idő közben az alagsorban lévő raktár kialakítása is elkezdődött. Az ügyvezető elnökség meghallgatta Nyalka Márta könyvelő tájékoztatóját a selejtezés-tervezet menetéről, majd jóváhagyta annak szabályzatát. 

Ezt követően a TT kártya érvényesítésének segédanyagait tekintette át az ügyvezetés, majd Pusztay Sándor elnökhelyettesnek - a kártya szolgáltatóival kötendő szerződésekről - szóló tájékoztatóját hallgatta meg.

Szintén Pusztay elnökhelyettes úr volt az előterjesztője a jövő év meghatározó projektjeinek, amelyek közül az „50 éves az Országos Kék Túra” projektet és az első természetfotós pályázat 75 éves évfordulójára rendezett fotópályázatot és kiállítást támogatta az ügyvezetés.
Ezekhez hasonlóan kiemelt programként tervezi az ügyvezetés a Vándortábori program újraélesztését is. E napirend kapcsán szóba kerültek még a Mária Út, az Év vidéke, a Zöld Rendezvények és a szervezetépítési program kérdései is.

A 2010. november 27-ére tervezett elnökségi ülés előkészítésével kapcsolatosan az ügyvezetés elfogadta az Országos Központnak az ülés helyszínére vonatkozó javaslatát, majd az elnökségi ülés napirendjére vonatkozóan javasolt kiegészítéséket.

Az elnökség utolsó napirendi pontként a Soproni Postás Természetjáró Szakosztály méltányossági kérelmével foglalkozott, amellyel kapcsolatosan – megértve a kérésben megfogalmazottakat – elutasító határozatot hozott. 
 
Az ügyvezető elnökség következő ülésére 2010. december 17-én 14.00-tól, a társadalmi aktivisták 16.00 órakor kezdődő jutalmazása előtt kerül sor.
Cikk első megjelenése: 2010-11-12 20:22
Módosítva: 2010-11-12 20:22

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 888 regisztrált felhasználó
 • 2 310 hírlevél előfizető
 • 340 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 137 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 68 esemény
 • 2 784 megjelent cikk, hír
 • 261 belső oldal
 • 2 198 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter