2022. november 29., kedd - Taksony
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Az MTSZ rendkívüli választmányi ülése

Beszámoló
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Január 17-én, szombaton 10.30-kor rendkívüli választmányi ülést tartott a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) az OKISZ Inkubátorházban. A határozatképes választmányi ülés lehetőséget adott a meghívókkal megküldött napirendi pontok megbeszélésére, elfogadására, valamint a szövetség 2015. évi aktuális feladatainak ismertetésére és megvitatására.

  
Az MTSZ igazgatója, Győri Tamás József köszöntője után a Mandátumvizsgáló Bizottság elnöke megállapította, hogy 127 küldött részvételével és 131 érvényes mandátummal (51,1%) a választmány határozatképes.

  


A jegyzőkönyvvezető és a jegyzőkönyv-hitelesítő megválasztását követően dr. Gyökeres Zoltán, az ülés levezető elnöke ismertette az érintett napirendi pontokat, melyeket a küldöttek kézfeltartással egyhangúlag megszavaztak.

  

Az igazgatói tájékoztató keretében Győri Tamás József összefoglalta a 2015-ös év legfontosabb projektfeladatait. Beszélt az Országos Kékkör (OKK) turistaútjainak megtisztítását biztosító szemétszedési akcióról, melyben 50 – tagegyesületeinkhez kapcsolható – regionális koordinátor dolgozik. Bemutatta az OKK egységes arculatát, beleértve a kéktúra logó-, jelzés- és bélyegzőrendszerének megújulását, illetve kiemelte az ötszáznál is több információs tábla és a több mint kétezer helyen a hétezret is meghaladó orientációs, illetve több száz egyéb tábla kihelyezését a teljes nyomvonal mentén. Az idei évben folytatódik országos szinten a turista- és kerékpáros-útvonalak feltérképezése, illetve elkezdődik a vízitúra-útvonalak felmérése.

  

Beszámolt a Természetjáró Kártya kedvezménykártya-rendszerré való továbbfejlesztéséről. A jövőben a Multipont kártyarendszeréhez is kapcsolódó kártyatípust több ezer elfogadóhelyen lehet majd felhasználni. A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program kapcsán megemlítette, hogy 2015-ben számos turistaház is megújul országszerte. Az idén a magyar turistaság életében minden bizonnyal az egyik legjelentősebb esemény a legmodernebb, európai követelményeknek is megfelelő Galyatető Turistacentrum tavaszi átadása lesz. Az igazgatói beszámolót egy tartózkodás mellett a küldöttek elfogadták.

 

Az igazgató kérésére a beszámoló végén a választmány küldöttei szimpátiaszavazást tartottak a Magyar Természetjáró Szövetség megújult logójáról, melyet a küldöttek 4 tartózkodás és 10 nem szavazat mellett elfogadtak.

  


A küldöttek a további napirendi pontokat – az Ellenőrző Testület jelentését, az Alapszabály bíróság által szükségesnek tartott technikai módosításait, a Természetbarát Házak Alapítvány ügyét – egyhangúlag elfogadták.

 

 


  

Az egyéb kérdések napirendi pontjai között több hozzászólás, kérdés került elő. Itt Komoróczki András elnökségi tag a választmánnyal is megosztotta az elnökség előtt már ismertetett gondolatait a szövetség bizottsági munkájának lehetséges megújításáról, illetve saját pénzéből 400 000 forint támogatást ajánlott fel annak a tagszervezetnek, amely elvállalja a 2015. évi Gyalogtúrázók Országos Találkozójának (GYOT) megszervezését. További 400 000 forintot ajánlott fel a Verseny Szakbizottság részére a túraversenyek népszerűsítésére, családi kategóriák rendezésére és díjazására.


 

A választmányi ülés zárása után a küldötteket szendvicsebéden látta vendégül az Országos Központ, majd minden küldött egy jelképes ajándékcsomaggal indulhatott haza.

MTSZ Országos Központ
Cikk első megjelenése: 2015-01-26 17:42

Kapcsolódó oldalak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 112 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter