2022. november 27., vasárnap - Virgil
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Az MTSz jövőjét érintő döntések születtek

Ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség Elnöksége
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
2011. november 26-án tartotta évi utolsó ülését a Magyar Természetbarát Szövetség Elnöksége.

 
Az elnökség tagjait Szabó Imre elnök úr köszöntötte, majd a szokásos, a munkamenetet érintő döntések meghozatala után a napirend elfogadására került sor.

Az elnökség a korábban kiküldött anyagok ismeretében az Oktatási Bizottság javaslatait is napirendre vette, így az előző elnökségi ülés jegyzőkönyvének elfogadása után meghallgatta az igazgatói tájékoztatót, megtárgyalta a DDK emléktúra programját, döntést hozott a Magyar Turista Szövetség megalakulásának 100. évfordulójával kapcsolatos megemlékezésekről, elfogadta a 2012 év első félévében munkatervét és a tisztújító közgyűlés előkészítésének menetét, majd az Oktatási Bizottság szabályzat módosító javaslatai után az Egyebek napirendi pont tárgyalásába kezdett.

 
A fenti napirendi pontok közül fontos kiemelnünk, hogy az igazgatói tájékoztató kapcsán, a beadandó határon átnyúló együttműködési pályázatok érdekében, az elnökség telephelyek létrehozásáról döntött (Hollóháza, Nyíregyháza, Szeged és Baranya megye).
 
A DDK emléktúra programjának részletes tárgyalását az elnökségi ülést követő szervező bizottsági ülésre hagyta, de az OKT50 tapasztalatairól részletes vitát folytatott.

Thuróczy Lajos tiszteletbeli elnök úr előterjesztése a 2013-ban esedékes 100 éves évforduló előkészítéséről nagy támogatást kapott, s a programhoz kapcsolódóan az elnökség azt is fontos szempontként határozta meg, hogy az ünnepségsorozat a turista társadalom összefogásának ügyét szolgálja. Az elnökség – Thuróczy Lajos tiszteletbeli elnök segítő közreműködése mellett - Pusztay Sándor elnökhelyettest bízta meg a programsorozat koordinációjával.
 
A munkaterv elfogadása és a közgyűlés előkészítése után az oktatás-képzés ügyét érintő témákról hosszas vita bontakozott ki, amelynek eredményeként - ha nem is egyhangúlag - az elnökség úgy döntött, hogy támogatja a regisztrációra és a szabályzatmódosításra vonatkozó elképzeléseket.

 
Az egyebek között Szabó Imre elnök úr, a Garancsi István nevével fémjelzett turizmusfejlesztési programról és a közlönyben megjelent Kormányhatározatrólszólt, s egyben kérte az ügyvezető elnökség tagjait, hogy az elnökségi ülés után egy rövid megbeszélés keretében tekintsék át a megjelent rendelet kapcsán felmerülő feladatokat.
 
Ezt követően Haraszty Béla ismertette az általuk kidolgozott, az akkreditált pedagógusképzésbe illeszkedő túravezető programot, majd Pusztay Sándor a Természetbarát turistakártya és igazolvány 2012. évi árait mutatta be, amelynek során külön hangsúlyozta, hogy a jövőben az NFI szolgáltatásai is beépülnek a turistakártya szolgáltatási rendszerébe.
Cikk első megjelenése: 2011-11-28 19:00

Kapcsolódó túramozgalmak

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 111 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter