2022. július 02., szombat - Ottó
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Az MTSZ évi rendes választmányi ülése

2015. május 16-án
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Magyar Természetjáró Szövetség május 16-án megtartotta évi rendes választmányi ülését az OKISZ Inkubátorházban, amelynek napirendjén a szövetség múlt évi tevékenységének ismertetése, a 2014-es év egyszerűsített beszámolójának és közhasznúsági mellékletének valamint a 2015. évi költségvetési tervének elfogadása szerepelt.

Az ülés kezdetén egy perc néma csenddel adóztak az egybegyűltek dr. Dénes György jogász, történész, geográfus, barlangkutató, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli tagja emlékének, aki múlt hónap végén, életének 92. évében hunyt el.

A jegyzőkönyvvezető és a jegyzőkönyv-hitelesítők megválasztását követően dr. Gyökeres Zoltán, az ülés levezető elnöke ismertette a meghívóban szereplő napirendi pontokat, amelyeket a küldöttek egyhangúlag megszavaztak.


Ezután a szövetség elnökségének és az országos központjának elmúlt évi tevékenységéről esett szó. Győri Tamás József igazgató összefoglalójában kitért az MTSZ logójának megújítására. Elmondta, hogy a választás azért éppen a pilisi lenre esett, mert a szövetség arra törekedett, hogy mindenki magáénak érezhesse a jelképet. Kitért arra is, hogy a szervezet feladatának tekinti a fiatalok megszólítását, és ezen a téren már most jó eredményeket ért el. A bevételek alakulása alapján elmondható, hogy örvendetes módon növekszik az érdeklődés mind a szövetség, mind a természetjárás iránt. Ezután sor került a létszámok és bérek, a személyi állomány, az eszközállomány-változások, a regisztrált taglétszám és a tagságnak juttatott támogatások ismertetésére, valamint Győri Tamás József megemlítette a Turista Magazin online egyre növekvő népszerűségét is. A szövetség életében egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az internetes felületek. Elindult az mtsz.org gyűjtőoldal, amely összefogja a szervezet égisze alá tartozó weboldalakat. Az igazgatói beszámolót egy tartózkodás mellett a küldöttek elfogadták.

   

Ezután a 2014-es év egyszerűsített beszámolójának és közhasznúsági mellékletének ismertetése került napirendre, amelyről a szövetség gazdasági igazgatója adott részletes felvilágosítást a jelenlévőknek. A beszámolót az Ellenőrző Testület javaslatára elfogadták a szavazati joggal rendelkezők.


A választmányi ülés másik fő témája az MTSZ 2015-ös költségvetési tervének ismertetése volt. Győri Tamás József igazgató úr tájékoztatta a jelenlévőket a folyó évben várható támogatásokról és bevételekről, szó esett a szoftver- valamint az eszközbeszerzésekről, a szakmai tevékenységekről, a jelzésfestésről, illetve a nagysikerű Kékvándor c. könyv újra kiadásának tervéről is. Fontos esemény a szövetség életében, hogy a természetjárást a jövőben iskolai keretek között oktathatják a gyerekeknek. A költségvetést 14 tartózkodással elfogadta a választmány.


A résztvevőknek a napirend utolsó, egyebek részében lehetőségük volt felszólalni egyéni meglátásaikkal és kérdéseikkel. A megbeszélés során az MTSZ rendezvényeiről, a támogatásokról, a kulcsosházak felújításáról és a kártyarendszerről cseréltek eszmét a jelenlévők.

MTSZ
Cikk első megjelenése: 2015-05-19 13:02
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 160 regisztrált felhasználó
 • 2 478 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 3 089 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 281 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter