2023. március 21., kedd - Benedek
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Az iskolások is csatlakoztak a TeSzedd!-hez

A szemétszedési akció második napjára 65 ezer önkéntes jelezte részvételét
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Idén rekordot döntöttünk a jelentkezők, és a létrehozott találkozási pontok számában is. A 3600 európai helyszín több mint felét Magyarországon találhatjuk. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. (OHÜ) sajtótájékoztatót tartott Budapesten, a XVIII. kerületben található Kapocs Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskolában.

A pestszentimrei oktatási intézmény diákjaival együtt szedte a szemetet május 10-én délelőtt Dr. Illés Zoltán, a környezetügyért felelős államtitkár, valamint a kerület vezetői és az akciót szervező Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) ügyvezetője, Vámosi Oszkár is. A Magyar Természetjáró Szövetséget a központi eseményen Dobozi Eszter igazgató-helyettes képviselte.


Dobozi Eszter, Vámosi Oszkár, ...

Az eseményen az államtitkár elismerését fejezte ki az iskolásoknak, hiszen a az Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióra jelentkezők létszámának felét rendszeresen ők adják.  A "Kapocs"-iskola zöldiskolának számít, ahol minden területen igyekeznek a környezettudatos gondolkodásra és életvitelre nevelni a gyerekeket. Az eseményt követő sajtótájékoztatón Ughy Attila, a kerület polgármestere külön kiemelte, hogy örömteli számára az az aktivitás, amelyet itt tapasztal, és büszke a diákokra s tanáraikra is egyaránt. A kerület ráadásul "Budapest tüdejének" is számít, hiszen itt található a fővárosban a legtöbb, összefüggő erdős terület.


Illés Zoltán és Ksenija Škrilec

Az esemény díszvendége Ksenija Škrilec, a Szlovén Köztársaság magyarországi nagykövete volt, aki országának a miénkhez hasonló szemétszedési akcióiról is beszámolt. A tapasztalatcserén túl, maga is aktívan részt vett a környező parkerdő megtisztításában.

Vámosi Oszkárnak, az akciót szervező OHÜ ügyvezetőjének is volt oka a büszkeségre, hiszen idén újabb rekordokat döntött a mozgalom az önkéntesek számát tekintve. Hazánk 1800 helyszínén eddig 120 000 ember jelezte, hogy segít megtisztítani a szeméttől Magyarországot, de ahogy a helyszíni szemlén eddig tapasztalták, rendszerint többen jönnek el tenni a közös ügyért, mint ahányan jelezték, így óvatos becslések szerint is elérheti az akcióban résztvevők száma a 200 000-et.

A Magyar Természetjáró Szövetség kapcsolódó akciója.
TeSzedd a Kéken!

MTSZ, Turista Magazin
Cikk első megjelenése: 2014-05-11 16:35
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter