2023. március 23., csütörtök - Emőke
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

„Az irodán kívüli közös munka is közelebb hozott bennünket egymáshoz”

A Sager Pharma Kft. társadalmi felelősségvállalása a turistajelzések felújítása
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A vényköteles és vény nélkül kapható termékek forgalmazásával foglalkozó Sager Pharma Kft. több mint két évtizede van jelen a hazai gyógyszeripar területén. A negyven főt számláló cég munkatársai szívesen járják szabadidejükben az erdőt, többek között ezért is vesznek részt lelkesen immár három éve a Budai-hegység turistaútjainak felújításában.


Az úgynevezett vállalati társadalmi felelősségvállalásként (Corporate Social Responsibility röviden CSR –a szerk.) végzett önkéntes munka a Naplás Természetjáró, Természetvédő, Kulturális és Szabadidősport Egyesület valamint a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Technikai Bizottságának szakképzett útjelző-vezetőivel közösen zajlik.

 

2018.


Az együttműködést egyrészt a szakszerűség és a jelzésfestés irányelveinek betartása, másrészt a Magyar Természetjáró Szövetség által kiírt Jelzésfestés pályázat részvételi szabályzata is indokolja – tudtuk meg Klenczner Istvántól, a BTSSZ Bizottságának vezetőjétől. 2018-ban a Nagykovácsitól és a Nagy-Szénásig vezető piros sáv, 2019-ben a Nagykovácsi és Remeteszőlős közti Mária zarándokút, majd a koronavírus okozta járvány miatt két év kihagyása után 2022-ben az Anna-rét és a Zugliget között vezető zöld sáv egyik szakasza újult meg a Sager Pharma munkatársainak köszönhetően. A felsoroltak közül a piros és  zöld sáv turistajelzések felújítását a Magyar Természetjáró Szövetség adott évi jelzésfestés pályázatának keretében és finanszírozásában végeztük.
2018.


A jelzésfestés ötlete a cég gazdasági vezetőjének köszönhető, aki az Országos Kéktúra teljesítése során azt tapasztalta, hogy nem mindenhol egyforma minőségűek a turistajelzések. Ennek miértjére valamint arra, hogy miként lehet segíteni az útjelző-vezető szakemberek munkáját a Magyar Természetjáró Szövetségtől kapta meg a választ. Sőt, az információn kívül megtörtént a Sager Pharma Zrt., a BTSSZ és a Naplás Egyesület összekapcsolása is.
2018.


Az irodán kívül végzett közös munka is közelebb hozott egymáshoz bennünket és a családjainkat, hiszen rajtam kívül mások is elhozták a hozzátartozóikat - mondta Knauer Krisztina HR koordinátor, aki mindhárom alkalommal az előkészítéstől a festésig aktívan részt vett a technikai munkában. Nagyon érdekes és hasznos tapasztalatokra teszünk szert évről évre, és a jövőbeni terveink között szerepel, hogy minél több kollégát bevonjunk az önkéntes jelzésfestésbe. Sokan talán nem is gondolnak bele túrázás közben, hogy a fákra vagy más tereptárgyakra festett turistajelzések mögött milyen tudatosan felépített rendszer van. Sőt, talán még arról sincs információjuk, hogy hogyan kerülnek a fákra a jelzések.
2022.


Jó érzés részt venni ebben a felelősségteljes munkában, mesélni az arra kíváncsi barátoknak például arról, hogy a különböző színű és formájú jelzések mit jelentenek, hogy milyen szerszámokkal kell előkészíteni a vastag és a vékony kérgű fákon a festést, vagy mikor lehet a fehér alapra rákenni a színt. Bevallom, hogy nagyon jól esett, amikor az idei jelzésfestés alkalmával a mellettünk elhaladó túrázók dicsérő szavakkal illettek bennünket
. ”


2022.


A Sager Pharma Kft. elmúlt három évben társadalmi felelősségvállalásában végzett jelzésfestéséről készített fotók a cég hozzájárulásával kerültek közlésre. További képekért kattints ide.fotó: Sager Pharma Zrt. és BTSSZ Technikai Bizottság

Cikk első megjelenése: 2022-06-07 16:42
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter