2023. március 25., szombat - Irén, Írisz
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Az Alföldi Kéktúra felújítása

Helyzetjelentés az alföldről 1. rész
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Ahogy korábban hírt adtunk róla, megkezdődött az Alföldi Kéktúra egyes szakaszainak felújítása. Egyes helyszíneken, az AK hosszának több mint 1/4-én már befejeződtek a munkálatok, amelynek eredményeiről az alábbiakban tájékoztatunk benneteket.8. szakasz: Vekeri-tó - Nyírbátor

Vekeri-tó: A csónakháznál lévő AKPH_51_1 számú bélyegző áthelyezésre került a Mézes-hegyi-tó nyugati oldalán, a nyomvonalon lévő esőbeálló melletti információs táblára.Bánk: A lovastanyától áthelyezésre került az AKPH_52_2 számú bélyegző a Debrecen-Bánki Református Általános Iskola kerítésének sarkára.
Debrecen, Fancsika víztározó: A régi nyomvonal északi oldala a csatorna partján gaztól benőtt, élvezhetetlen területen haladt. Az új nyomvonal járható és a töltésen vezet. A déli oldalon erdőművelés és fakitermelés, valamint állandó kutyaveszély indokolta a nyomvonal áthelyezését.
Halápi csárda: A 48-as főút szélesítése és az érintett, magántulajdonban lévő erdő lekerítése miatt módosult a csárdától délre lévő nyomvonal.Zsuzsi vonat végállomása: a régi nyomvonal beszántása indokolta az útvonalváltoztatást. 

Vámospércs: A korábbi nyomvonal kerítéssel és kutyával védett magánterületen haladt, ezért déli irányba elterelés történt.


Nyíracsád (Gánás-hegy): A korábban használt szakasz vadkerítéssel történt elzárása miatt módosult turistaút. Az új útvonal mezőgazdasági területek mellett halad el és minden évszakban optimálisan bejárható.
9. szakasz: Nyírbátor - Kisvárda


Nyírbátor: A régi nyomvonal elkerített ipari területté vált, emiatt került sor az útvonalváltoztatásra.

 

Kántorjános: A nyomvonal  ki és belépő pontjainál, valamint a szakasz belső területein történt változtatást a praktikusság indokolta.10. szakasz: Kisvárda
- Sátoraljaújhely

Az Alföldi Kéktúra leglátványosabb aszfalt mentesítése a Karcsa, Karos, Felsőberecki, Sátoraljaújhely részen történt: közel 13 kilométernyi forgalmas aszfaltos út helyett természetes környezetben vezet a kék sáv. A nyomvonal változás okán Alsóberecki AKPH_67 bélyegzője áthelyezésre került Felsőbereckibe az élelmiszerbolt elé.


 


A új nyomvonalakat itt lehet elérni:
8. szakasz Vekeri-tó - Nyírbátor
9. szakasz Nyírbátor - Kisvárda
10. szakasz Kisvárda - Sátoraljaújhely
 
A bélyegzőhelyek frissített listáját innen lehet letölteni.


A későbbiekben elkészült felújítási munkálatokról itt a honlapunkon tájékoztatjuk az olvasókat.MTSZ Országos Központ

Cikk első megjelenése: 2019-10-30 16:14

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter