2019. november 17., vasárnap - Hortenzia, Gergő
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Az Alföldi Kéktúra felújítása

Helyzetjelentés az alföldről 1. rész
Ahogy korábban hírt adtunk róla, megkezdődött az Alföldi Kéktúra egyes szakaszainak felújítása. Egyes helyszíneken, az AK hosszának több mint 1/4-én már befejeződtek a munkálatok, amelynek eredményeiről az alábbiakban tájékoztatunk benneteket.8. szakasz: Vekeri-tó - Nyírbátor

Vekeri-tó: A csónakháznál lévő AKPH_51_1 számú bélyegző áthelyezésre került a Mézes-hegyi-tó nyugati oldalán, a nyomvonalon lévő esőbeálló melletti információs táblára.Bánk: A lovastanyától áthelyezésre került az AKPH_52_2 számú bélyegző a Debrecen-Bánki Református Általános Iskola kerítésének sarkára.
Debrecen, Fancsika víztározó: A régi nyomvonal északi oldala a csatorna partján gaztól benőtt, élvezhetetlen területen haladt. Az új nyomvonal járható és a töltésen vezet. A déli oldalon erdőművelés és fakitermelés, valamint állandó kutyaveszély indokolta a nyomvonal áthelyezését.
Halápi csárda: A 48-as főút szélesítése és az érintett, magántulajdonban lévő erdő lekerítése miatt módosult a csárdától délre lévő nyomvonal.Zsuzsi vonat végállomása: a régi nyomvonal beszántása indokolta az útvonalváltoztatást. 

Vámospércs: A korábbi nyomvonal kerítéssel és kutyával védett magánterületen haladt, ezért déli irányba elterelés történt.


Nyíracsád (Gánás-hegy): A korábban használt szakasz vadkerítéssel történt elzárása miatt módosult turistaút. Az új útvonal mezőgazdasági területek mellett halad el és minden évszakban optimálisan bejárható.
9. szakasz: Nyírbátor - Kisvárda


Nyírbátor: A régi nyomvonal elkerített ipari területté vált, emiatt került sor az útvonalváltoztatásra.

 

Kántorjános: A nyomvonal  ki és belépő pontjainál, valamint a szakasz belső területein történt változtatást a praktikusság indokolta.10. szakasz: Kisvárda
- Sátoraljaújhely

Az Alföldi Kéktúra leglátványosabb aszfalt mentesítése a Karcsa, Karos, Felsőberecki, Sátoraljaújhely részen történt: közel 13 kilométernyi forgalmas aszfaltos út helyett természetes környezetben vezet a kék sáv. A nyomvonal változás okán Alsóberecki AKPH_67 bélyegzője áthelyezésre került Felsőbereckibe az élelmiszerbolt elé.


 


A új nyomvonalakat itt lehet elérni:
8. szakasz Vekeri-tó - Nyírbátor
9. szakasz Nyírbátor - Kisvárda
10. szakasz Kisvárda - Sátoraljaújhely
 
A bélyegzőhelyek frissített listáját innen lehet letölteni.


A későbbiekben elkészült felújítási munkálatokról itt a honlapunkon tájékoztatjuk az olvasókat.MTSZ Országos Központ

Cikk első megjelenése: 2019-10-30 16:14

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 804 regisztrált felhasználó
 • 2 258 hírlevél előfizető
 • 339 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 118 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 7 esemény
 • 2 669 megjelent cikk, hír
 • 245 belső oldal
 • 2 138 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter