2023. március 29., szerda - Auguszta
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Átadták a Spartacus ösvényt

Valóra vált a magyar természetjárók régi álma
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A jelölt turistaúttá váló, visegrádi Spartacus ösvény átadása alkalmat adott arra, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. szakmai kerekasztal-beszélgetéssel fűzze szorosabbra kapcsolatát a természetjáró társadalommal, a területén működő természetbarát, sport és turista egyesületekkel, valamint turistatérképek szerkesztőivel. A cél: további közös „ösvények” kialakítása.

A Pilisszentlászló és Visegrád között, mintegy 5 km-en kanyargó Spartacus ösvény, a Visegrádi-hegység egyik legszebb ösvénye 2015 szeptemberétől jelölt turistaútként áll a természetjárók rendelkezésére. Az ösvény átadásával a Pilisi Parkerdő Zrt. a turisták régi álmát váltotta valóra.


A hatékony együttműködés megerősítése érdekében Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója kerekasztal-beszélgetésre invitálta a Parkerdő által kezelt területen működő természetbarát, sport és turista egyesületek, szervezetek képviselőit.

A Pilisi Parkerdő Zrt. csaknem 65 ezer hektáron, azon belül is összesen 117 településen és 16 budapesti kerületben kezel erdőterületet. Elmondható, hogy a Parkerdő az ország leginkább igénybevett erdőterülete, ezért különösen fontos, hogy kölcsönösen jó szakmai viszonyt ápoljon a lokális szervezetekkel, a természetjáró társadalommal. A Parkerdő visegrádi központjában tartott, közel kétórás eszmecserén így minden érintett elmondhatta véleményét a közelmúlt fejlesztéseiről és az erdők látogatásáról, ezen túl pedig napirendre kerültek a térség turisztikai lehetőségeivel kapcsolatos javaslatok és elképzelések is.

       

A beszélgetést követően a résztvevők ráléphettek az immár zöld sáv turistajelzéssel jelölt és információs táblákkal ellátott Spartacus ösvényre. A túra egészen a Jenő-kunyhóig tartott, ahol a jelenlévők megemlékeztek Peták Istvánról, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett újságíróról, a Magyar Természetbarát Szövetség (1987-1991) és a Magyar Turista Egyesület elnökéről (1989-től 2015. június 30-i haláláig), a Másfélmillió lépés Magyarországon című legendás tévésorozat szerkesztőjéről.

  

Pilisi Parkerdő Zrt.

A Spartacus ösvény térképe és figyelmeztetés:

  
Térkép Pilisi Parkerdő, kép kirándulástippek

Vegyük figyelembe, hogy – amint a kihelyezett figyelmeztető táblákon is szerepel – a Spartacus ösvény nehéz szakaszokat is tartalmaz, ezek leküzdése megfelelő felkészültséget, felszerelést, fizikai állapotot igényel!

Korábbi hírünk:
Már felfestették a Spartacus ösvény jelzéseit.
Cikk első megjelenése: 2015-09-30 15:55
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter