2022. december 05., hétfő - Vilma
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Átadták a felújított Kő-hegyi menedékházat

Március 15-én
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

A Pilisi Parkerdő Zrt. a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Fejlesztési Bank és több természetjáró szervezet képviselőinek jelenlétében március 15-én adta át a mintegy 50 millió forintos beruházással felújított és korszerűsített Kő-hegyi Czibulka János menedékházat.

Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője megnyitójában külön köszöntötte az átadási ünnepségen megjelenteket, név szerint is megemlítve a díszvendégeket.


Nagy András, az MFB Agrár és Turisztikai Befektetési Főigazgatóság igazgatója, Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. műszaki-igazgatási főmérnöke, Győri Tamás József, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója, Thuróczy Lajos, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnöke, Beck László, a HÓD Honismereti és Túraegylet (az MTE Szentendrei Osztálya) elnöke, Kovács Zoltán, a Magyar Turista Egyesület szakmai alnöke és Schramkó Péter, a menedékház gondnoka mellett

 
külön köszöntötte a jelenlévő Tüskésné Drobilits Évát, a menedékház építőmesterének lányát és Czibulka Gyulát, a menedékházat építő egyesület alapítójának unokáját is. 

Elsőként Győri Tamás József köszöntötte az egybegyűlteket, majd Beck László ismertette a Kő-hegyi Czibulka János menedékház teljes történetét. A ház dolgozói nevében Schramkó Péter köszönte meg a Pilisi Parkerdő alkalmazottainak a ház felújítása során végzett munkáját.
 

Végül Zambó Péter ismertette a 2013 szeptembere óta elvégzett korszerűsítési munkákat, és beszédében kitért a 2013. október 29-én átadott Som-hegyi kulcsosház és a hamarosan átadásra kerülő Fekete-hegyi kulcsosház felújításaira is, melyekre összesen közel 200 millió forintot költ a Parkerdő.
 

Ezt követően a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is megtörtént a felújított turistaház átadása, amely az építkezés alatt mindvégig üzemelt.
 

Reinitz Gábor bemutatta a sajtó képviselőinek a felújított házat és annak műszaki fejlesztéseit, majd a résztvevők átvonultak a közelben lévő Petőfi-pihenőhöz, és megkoszorúzták az ott lévő emlékművet az 1948-49-es szabadságharc hőseire emlékezve.
 

Az átadási ünnepség után azok a résztvevők, akik az erre a napra ingyenesen elindított és teljesen megtelt Volánbusz különjárattal érkeztek, vissza is utazhattak Dömör-kaputól Szentendrére.
Cikk első megjelenése: 2014-03-17 08:41
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 117 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter