2022. január 24., hétfő - Timót
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Átadásra került a Pazsagi turistaház

Új szálláshely létesült a Bükki Kéktúra mentén
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Az Egererdő Erdészeti Zrt. önerős beruházásában, 190 millió forint összköltséggel megvalósított létesítmény jellegzetessége, hogy egy erdőtömb belsejében, térerőmentes területen fekszik. A ház vízellátását forrás biztosítja, áramot saját áramfejlesztővel nyernek. A kulcsosház hat szobájában egy időben huszonkét vendég szállhat meg.

A Bejárható Magyarország elnevezésű kormányzati programmal összhangban a százhatvanadik erdei szálláshelyet adta át rendeltetésének a Bükkben 2017. október 14-én, szombaton Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.


A miniszter avatóbeszédében azt mondta, az erdei szálláshelyek egyre növekvő száma egyúttal azt is jelenti, hogy a kulcsosházak lassan hálózatba szerveződnek, s ez a lehetővé teszi szinte az egész ország bejárását. Szavai szerint jeles nap a magyar turizmus életében a pazsagi turistaház átadása.

– A magyar erdő érték és kincs, amelyet nem csak őrizni kell, de meg is mutatni a magyar embereknek. Meg kell ismerni az erdőt! Ehhez szükségesek a pazsagihoz hasonló erdei szálláshelyek – jelentette ki Fazekas Sándor.

Jung László, az Egererdő Erdészeti Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy a cég 72 ezer hektár állami vagyon kezeléséért felelős. Törvényi kötelezettségük nemcsak a gazdálkodás és a védelem, hanem a közjóléti tevékenység is. Ezek sorában a cégvezető említette a túraútvonalak, arborétumok létesítését és fenntartását, nyílt napok szervezését, kisvasutak üzemeltetését, szálláshelyek felújítását és újak teremtését. A Galya Centrumot és a tornyot, mint legnagyobb létesítményüket az Egererdő zászlóshajójaként külön is megemlítette a cégvezető.


– Az erdőgazdálkodó közjóléti feladatainak is maradéktalanul eleget tesz a társaságunk – foglmazott a vezérigazgató, aki közölte: a létesítmény átadásával egy 2010-ben indult, 1,6 milliárd forintos közjóléti program zárásához értek. Ez nem végállomás, a középtávú terveikben egy újabb, 1,8 milliárd forintos program szerepel.


Vasas Csaba, Bükkzsérc polgármestere arról beszélt, hogy a turistaház a településük külterületén található, s így a falujuk nyilvánvalóan gazdagodott. Megemlítette: a kormányzatnak köszönhetően hamarosan megépül a Mezőkövesd-Bükkzsérc kerékpárút, s a Bükk déli irányból ennek köszönhetően falujukon keresztül jól megközelíthető lesz.


Képgaléria:


Forrás: HEOL

További képek az Egererdő Zrt. Facebook oldalán.
Cikk első megjelenése: 2017-10-16 19:00
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 130 regisztrált felhasználó
 • 2 462 hírlevél előfizető
 • 345 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 15 esemény
 • 3 036 megjelent cikk, hír
 • 284 belső oldal
 • 2 265 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter