2022. szeptember 30., péntek - Jeromos
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

A Zselicben volt a Régiós találkozó

Régiós találkozó
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Zselicben volt a Régiós találkozó
A Dél-Dunántúli Regionális Természetbarát Szövetség megalakulása óta éveken át hangulatos, élményekkel teli találkozókat szervezett a három megye turistái számára az éppen soros megye. Mi baranyaiak mindig szívesen vettünk részt ezeken a találkozókon. Részben a másik megye természetjáróival kialakult kapcsolatok ápolása céljából, másrészt saját, megyén belüli turista- társainkkal is jó volt mindig együtt lenni ezeken a programokon.
E hagyomány három éve megszakadt, ami nem örvendetes tény. Ezért az idei év programjának készítésekor "beerőszakoltuk" a naptárba (az elmúlt hét végére) a regionális találkozót és mindhárom megye vezetősége azon volt, hogy újjáélesszük ezt a hagyományt, erősítendő a régiós szövetség tagságában az összetartozás érzését. Nem titok, hogy a Somogy Megyei Természetbarát Szövetségnél szakadt meg a sorozat annak idején. Idén is ők voltak sorosok a rendezésben.  Most rajtuk nem múlott! Rajtunk sem, 12-en képviseltük Baranya megyét a régiós találkozón. Most Tolna megyei turista társainknak akadt más fontos programja, ami miatt nem lehetett teljes a találkozó.
De aki ott volt Baranyából és Somogyból, az nem bánta meg, hogy ezt választotta e hét végére programnak. A festői környezetben lévő zselici Bánya üdülőfaluban volt a bázis, innét túráztunk mindhárom nap (a szombati kicsit hosszú volt!) minden irányban. Jártunk Vótapusztán a kastélyban, túráztunk a Mátyás-kúthoz, a Feneketlen tóhoz. Visnyeszéplakon tisztelegtünk Pali betyár sírjánál és megpihentünk a volt iskola udvarán. Vasárnap délelőtt még megtekintettük a hangulatos Görgényi-vadászházat és környékét. Túráink során a kora ősz szépségeiben gyönyörködtünk (színesedő falevelek, őszi kikerics finom csokrai, réti imolák sokasága, kecskerágó virító termései stb.), de az esős nyár és ősz nyomait is kénytelenek voltunk elviselni: kerülgettük a tócsákat, pocsolyákat.
Esténként a kandalló melegénél, a szépen terített asztaloknál elfogyasztott finom vacsora, a vacsora utáni beszélgetések, a napi program során készített képek nézegetése, majd a közös nótázás gazdagított bennünket. Remek hely ez az innovációs központ! Természetes környezetben van, mégis minden kényelmi feltétellel ellátva, de turisták számára is elérhető áron.
Örülök, hogy nem adtuk fel, s elindultunk!  A baranyai résztvevők a Dráva TSE, a Mecseki Kóborlók, a Mediterrán Klub tagságát és az elnökséget képviselték, Somogyból főleg a Zselic SE tagjai voltak jelen, s ők voltak azok, akik a találkozó résztvevőinek jólétéről is gondoskodtak. Egy rövid időre meglátogatta a helyszínt Baronek Jenő, az MTSZ dunántúli alelnöke és Dománszky Zoltán a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség elnöke is.
Jövőre mi, baranyaiak vagyunk a soros szervezők. Biztosan megrendezzük a találkozót!
Így köszöntünk el somogyi barátainktól is, akik mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat. Ezúton is köszönet jár érte!
 
Tóth Klára
Cikk első megjelenése: 2010-10-07 13:40
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 479 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 5 esemény
 • 3 104 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter