2023. március 21., kedd - Benedek
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

A Veszprém megyei kéktúra legújabb teljesítői

A VMTSZ elnöke is jelen volt a szakaszjelvények átadásán
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Az Országos Kéktúra Veszprém megyei szakaszának teljesítéséért 20 jelvényt adtak át Ajkán ünnepélyes keretek között a Bródy gimnázium 9/g osztály tanulóinak és tanárainak.

Egykori munkahelyem – az ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola – földrajztanára Csermák Mihály néhány évvel ezelőtt azzal a kéréssel keresett meg, hogy 30 db Országos Kéktúra füzetet szeretne vásárolni az osztálya tanulói számára. Csodálkozásomra azt válaszolta, hogy Csókakőn voltak osztálykiránduláson és eldöntötték, hogy ezután „kéktúrázni” fognak.

Minden kirándulást és sok-sok hét végi programot először a megyében szerveznek, majd a Vértesben és a Gerecsében folytaják. Ez mára már megvalósult. 2 év telt el és a diákok még csak 9-edikesek. Ha ügyesek, akkor akár az egész OKT-t teljesítik érettségiig, vagy azt követő nyárig. Ebben nagyon komoly segítséget jelentettek a szülök, akik a szálláshelyekre előre mentek előkészíteni és megfőzni a vacsorát. Ahol nem volt lehetőségük ekkora befogadású turistaházra, oda egynapos programot szerveztek. Ezt már a távolabbi szakaszokon nem tudják megoldani, ezért nagyon komoly szervezés előzi meg a túrákat.
 

A csapatból 18 diák és 2 tanár teljesítette az OKT Veszprém megyei szakaszát és ezért karácsony előtt egy ünnepélyes átadás keretében megkapták az azt igazoló jelvényt. Az osztályfőnök az osztály minden tanulója számára készített oklevelet, amelyet szintén itt adott át. Meghívták a szülőket, a helyi médiákat és engem is az átadásra. A Művelődési Ház kiállító termét megtöltötték az érdeklődők.

Az ünnepség egy visszatekintéssel kezdődött, ahol a Szent István Vándorlástól indulva a vendégek is megismerkedhettek az OKT háború utáni újraindításával és a különboző szakaszok összekapcsolódásával. Megismerhették a Kékkör teljes útvonalát és a jelnlegi felújítás részleteit is. Ezután került sor az túrákat visszaidéző képek megjelenítésére. A jó idő melléjük szegődött és a jó hangulatot csak fokozta az, hogy a 19 napból csak 1 nap volt esős. Igaz, hogy az viszont nagyon.
 
  
Az emléklapok kiosztása


A 9/g osztály egy csoportja

Az okleveleket mindenki megkapta. A kék pólókban egységes képet mutató 9/g osztály tanulói felsorakoztak és az osztályfőnök külön-külön átadta nekik. A jelvény átvételére a teljesítők maradtak kint.
 


  
A Veszprém megyei kéktúra jelvényeinek átadása

A két tanárnak én adtam át a VMTSZ elnöksége nevében, a tanulóknak pedig az osztályfőnök. A programot zárta Káldi Géza arany jelvényes túravezető, az ajkai Bánki Donát TE örökös elnöke, aki a túrázásról szóló saját versét mondta el. Nagyon büszke voltam rájuk, mert a szülők számára is bebizonyították, hogy a környezetünkben is rengeteg látnivaló van és a gyaloglás is lehet élmény a fiatal korosztály számára.

Ajka, 2015.12.22.
Mag Éva, a VMTSZ elnöke
Cikk első megjelenése: 2016-01-04 21:03

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 141 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter