2023. március 24., péntek - Gábor, Karina
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

A tisztújító választmányi ülés eredményei

Elnökséget és ellenőrző testületet választottak a természetjáró küldöttek
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

A Városligeti Fasori Evangélikus Gimnázium udvarán került megrendezésre a Magyar Természetjáró Szövetség tisztújító választmányi ülése 2020. szeptember 5-én.A járványveszélyre való tekintettel a helyszínre érkezők olyan körültekintő intézkedéseket tapasztalhattak, mint lázmérés, igény esetén szájmaszk és gumikesztyű, valamint kézfertőtlenítési lehetőségek.Lázmérés az épületbe történő belépés előttA Magyar Természetjáró Szövetség közhasznú szervezet, így általánosságban elmondható, hogy választmányi ülése nyilvános, bárki részt vehet rajta. Azonban csak azok a küldöttek rendelkeznek szavazati joggal, akik a megbízólevelüket és a szavazólapjukat legkésőbb a mandátumvizsgálatnál leadják. A közhasznú civil szervezet alapszabálya szerint a választmány akkor határozatképes, ha a megjelent küldöttek a mandátumok minimum 50 % -át képviselik. Ha a mandátumok száma kevesebb, mint 50 %, akkor a választmány eredeti időponthoz képest egy órával később összehívásra kerül és létszámtól függetlenül határozatképes.

A fentiek tükrében a tisztújító választmányi ülés meghívó szerinti időpontjában (10:30-kor) határozatképtelen volt, ugyanis az tagszervezetek rendelkezésére álló 262 mandátumból 89 volt jelen a helyszínen, tehát annak alig 33,9 %-a.A járvány megelőzése érdekében szabadtéren került megrendezésre a tisztújító választmányi ülés


A választmány ismételt összehívásáig sor került Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatójának a leköszönő elnökség 4 évének legfontosabb eredményeiről és aktualitásairól tartott beszámolójára.
Tassy Márk, az MTSZ igazgatója beszámolót tart az elnökség 2016-2020. közötti munkájárólEgy órával később, 11.30-kor az érvényes mandátumok száma 94-re, így a részvételi arány 35,9 %-re emelkedett. Az ülést Garancsi István elnök nyitotta meg köszöntőbeszédével. Felkérte és egyben szavazásra bocsájtotta, hogy a jegyzőkönyv vezetője Szabadfy Károlyné, annak hitelesítője Thuróczy Lajos, az ülést levezető elnök pedig Szabó Imre legyen.

Garancsi István, az MTSZ elnöke megnyitja a tisztújító választmányi ül
ést


A küldöttek egyöntetű igen szavazata után a program folytatásában a Jelölő Bizottság részéről Tötösné Gados Zsuzsanna felolvasta az elnökség és az ellenőrző bizottság tisztségeire érkezett jelöltek listáját. Előbbit egyöntetűen igen, utóbbit 93 igen és egy tartózkodással elfogadták a küldöttek. Helyszíni jelölésre nem került sor.
Tötösné Gados Zsuzsanna ismerteti a jelöltek listáját


A választmány az Alapszabály 18.§ (3) pontja szerint eljárva, titkos szavazással hozta meg döntését a tisztújításról, amelynek eredménye a következő: 94-ből 90 érvényes szavazat alapján a Magyar Természetjáró Szövetség ellenőrző testületének tagjai: Szabó Imre, Dúl Zita, Gyökeres Zoltán


94-ből 90 érvényes szavazat alapján a Magyar Természetjáró Szövetség elnökségének tagjai: Garancsi István (elnök), dr. Seregi János (alelnök), Csiba Ágoston, Fáber-Karacs Viktória, Klenczner István, Nagy Zoltán Péter, Pálmai Vencel. dr. Rosztóczy András, Ripszám István. A megválasztott tisztségek mandátuma 4 évre szól.

Az MTSZ elnöksége balról jobbra: Garancsi István, Dr. Seregi János, Klenczner István, Csiba Ágoston, Pálmai Vencel, Fáber-Karacs Viktória, Ripszám István, dr. Rosztóczy AndrásAz eredmény kihirdetése után Garancsi István elnök maga, az elnökség és az ellenőrző testület nevében megköszönte a bizalmat és lezárta az ülést.


A program gördülékeny ügymenetében fontos szerepet játszott az, hogy a mandátum és a szavazatszámláló bizottság ez alkalommal is precíz munkát végzett.  Ezúton is köszönet illeti dr. Balogh Istvánnét (ÁPISZ Sportegyesület), Matolcsi Györgyöt (Budapesti Természetbarát Sportszövetség), Papp Lászlót (Heves Megyei Természetbarát Szövetség) és Tötösné Gados Zsuzsannát (Kispest Sportegyesület).
A küldöttek titkos szavazással döntöttek az elnökség és az ellenőrző testület tagjairól

 

Ezúton gratulálunk megválasztásukhoz az ellenőrző bizottság és az elnökség tagjainak, és sok sikert kívánunk a munkájukhoz!


A hivatalos feladatok elkezdése előtt megható pillanat volt Thuróczy Lajos, a Magyar Természetjáró Szövetség tiszteletbeli elnökének 95. születésnapi köszöntése. Orbán Viktor miniszterelnök úr levélben fejezte ki jókívánságait és tiszteletét Lajos bácsi iránt, amelyet egy üveg bor kíséretében Fáber-Karacs Viktória nyújtott át az ünnepeltnek.Fáber-Karacs Viktória átadja Orbán Viktor miniszterelnök úr levelét és ajándékát Thuróczy Lajosnak, 95. születésnapja alkalmábólAz ajándékozás itt még nem ért véget. Tiszteletbeli elnökünk érett korára való tekintettel családja gondoskodó körében töltötte a karantén majd 130 napját, ezért, hogy az aktív mozgást pótolja, otthona udvarán napjában többször megtett egy nagyobb kört. Születésnapja alkalmából elkészült a kéktúra mintájára ennek a körnek az egyedi igazolófüzete és bélyegződoboza, hiszen Lajos bácsi és a Budapesti Lokomotív Sportkör Természetjáró Szakosztályában aktívan tevékenykedő kollégái ötlete alapján kelt életre annak idején az Országos Kéktúra. A különleges ajándék mellé egy bakancsot és 95-ös mérföldkövet formázó torta is került.
 
Egyedi bélyegződoboz és igazolófüzet Thuróczy Lajos részéreMTSZ Országos Központ

 Cikk első megjelenése: 2020-09-07 21:33
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter