2022. július 06., szerda - Csaba
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

A Pilisi Parkerdő már megnyitott turistaútjai - frissítve

Folyamatos a jégkárok elhárítása az erdészetek területein
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Az eltelt időben a Pilisi Parkerdő Zrt. munkatársai több száz kilométer turistautat mentesítettek a december eleji jégkártól és tettek járhatóvá. A turistautak tehát ismét várják a természetjárókat és kirándulókat, akiktől azonban a szokásosnál nagyobb körültekintést kíván az erdőjárás. A jégkárral érintett erdőkben a turistautakról letérni továbbra is veszélyes és tilos.

A már LÁTOGATHATÓ TERÜLETEK ÉS TURISTAUTAK a Pilisi Parkerdő területén időről-időre változnak.
Igyekszünk az oldalt folyamatosan frissíteni legutóbb június 30-án.

A Parkerdő területén érvényes időszaki korlátozások itt találhatók.
Több erdészet területén is voltak korlátozások, amelyek itt voltak közölve.
A vadászatok miatti korlátozásokról itt lehetett olvasni.

Jégkárral érintett területek a Pilisi Parkerdőben

A Pilisi Parkerdő Zrt. területén lévő turistautak járhatóak, viszont a jégkárral érintett területeken (térképeken sárgával jelölve) a turistautakról letérni továbbra is veszélyes lehet.

Pilis és Visegrádi-hegység


A térképen pirossal jelölt területek nem látogathatóak, a sárgával jelzett, jégkárral érintett területen a tilos letérni a turistautakról. (Frissítve: 2015.05.29.)


Újra járható a Thirring-körút!

Budai-hegység

A térképen pirossal jelölt területek nem látogathatóak, a sárgával jelzett, jégkárral érintett területen a tilos letérni a turistautakról. (Frissítve: 2015.05.29.)


Jelenleg még nem látogatható turistautak, területek:
• Pilisszentiván határában a piros jelzés Hosszú-árokban vezető szakasza
.

Gerecse
(Frissítve: 2015.04.02.)

A Bajnai Erdészet területén áthaladó turistautak látogathatóak, a jégkárral érintett területeken tilos letérni a turistautakról. A Gerecse térségében főként a Gerecse-tető erdei (Héreg és Tardos községhatár) érintettek a jégkárral, jellemzően 450 m feletti magasságban.

Gödöllői-dombság
(Frissítve: 2015.04.02.)

A Gödöllői Arborétum sétaútjai, játszóterei látogathatóak, ezeket a Valkói Erdészet felszabadította az ónos eső következtében letört ágaktól. A játszótéri játékok és a szaletli szerencsésen épen maradtak. A Valkói Erdészet minden látogatót arra kér, hogy csak a felszabadított sétautakon  járjanak, azokról ne térjenek le, mert az arborétum erdőállományaiban még vannak veszélyesen összetört fák.

KORÁBBI HÍREK:

A többi erdészet közleményei a MÁSIK CIKKÜNKBEN  OLVASHATÓK.
A december 2-án történt jegesedéskor és az ezt követő napok kárelhárítási munkáiról kiadott erdészeti közleményeket itt adtuk közre.

A jégkárral érintett erdőkben a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészetei a turistautak jelentős részének felszabadítását elvégezték, így a december eleji súlyos katasztrófa után ismét látogathatóak a Pilis, a Visegrádi- és a Budai-hegység, valamint a Gödöllői-dombság turistaútjainak nagy része.
Az erdőjárás azonban továbbra is fokozott figyelmet igényel, mert a jégkárral sújtott területeken számíthatunk fennakadt ágak hullására, ami különösen szeles időben lehet veszélyes. A károsítással érintett erdők belsőbb területein még nem történt meg a kármentesítés, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. minden erdőlátogatót arra kér, hogy a kijelölt turistautakról semmiképp se térjen le, s hogy a szokásosnál körültekintőbben közlekedjen a turistautakon. A megnyitott utak mellett munkagépek feltűnésére, további munkavégzésre lehet számítani, amíg kármentesítés munkálatai zajlanak. Különösen fontos kirándulás előtt tájékozódni az időjárásról, hiszen szeles időben a szokottnál több ág törhet le a károsított területeken, akár a turistautakra is.
Többek között látogatható a Budakeszi Vadaspark, a Gödöllői Arborétum, a Som-hegyi, a Kőhegyi, a Fekete-hegyi és a Vaskapu Menedékház, a Mogyoró-hegy térsége, a Boldog Özséb-kilátó, a Csergezán Pál-kilátó és az összes budapesti kilátó. Az aktuális korlátozások térképen is megtekinthetőek. A Pilisi Parkerdő Zrt. arra kéri a kirándulókat, hogy túratervezés előtt tájékozódjanak a lezárásokról illetve a várható időjárásról!

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.
Cikk első megjelenése: 2014-12-13 10:38

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 162 regisztrált felhasználó
 • 2 478 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 6 esemény
 • 3 090 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 281 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter