2023. március 22., szerda - Beáta, Izolda
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

A megyei szövetségek vezetőinek találkozója

A fórumon szó esett a megyéket kiemelten érdeklő kérdésekről is
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Március 28-án az OKISZ Inkubátorházban ismét sor került a megyei természetjáró és természetbarát szövetségek vezetőinek találkozójára. Az összejövetelen szó esett a Magyar Természetjáró Szövetség jelenlegi tevékenységeiről, részletesen bemutatták az új kártyarendszert, az eseményt pedig egy közös beszélgetés zárta.

Szinte valamennyi megye képviseltette magát az idei első találkozón.


Győri Tamás József, az MTSZ igazgatója nyitóbeszédében kitért a szervezetet érintő változásokra, a növekedésre, és hangsúlyozta, hogy a fő cél a külső és a belső kommunikáció fejlesztése, erősítése.


Ezután szót ejtett az egyes részlegek munkájáról, többek között kiemelte a TTR (Természetjárók Térinformatikai Rendszere) naprakészen tartásának fontosságát, és a hamarosan induló regionális honlapokról is beszélt.

  

Napirendre került a TeSzedd a Kéken! elnevezésű szemétszedési akció, amelyet idén május 16-án rendeznek meg. „A TeSzedden nem azért veszünk részt, mert azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy a turisták szemetelnek” – szögezte le Győri Tamás József. „A lényeg, hogy arra hívjuk fel a figyelmet, hogy az eldobott szemét nem tűnik el magától.

Ezután a Galyatető Turistacentrumot említette, amelynek átadása tavasszal lesz. A létesítményben a tervek szerint kormányülést is tartanak majd. A szálláshely 52 fő befogadására lesz képes, egyben sportcentrumként is működik majd, mellette sátorhelyeket, külső vizesblokkot, nyilvános mosdót is kialakítottak.


Az ülés egyik legfontosabb témája a nemrég elkészült tagkártyák, és az ehhez kapcsolódó online tagnyilvántartó rendszer bemutatása volt. A kártyákon található vonalkód meggyorsíthatja a rendezvényeken való részvételt és a nevezés gördülékenyebbé tételével, valamint a mandátumszámlálást is. Bogyó András szakmai vezető válaszolt a rendszer működésével kapcsolatos technikai kérdésekre.


Malárik Attila, az MTSZ vízitúra szakágának vezetője ismertette a jövőre vonatkozó terveket, melyek lényeges pontja a Duna és a Tisza túraútvonalainak teljes felmérése és térképen való részletes ábrázolása. Beszélt az idei jelentős programokról, a 60. Nemzetközi Dunatúráról (TID), a fiatalabb korosztályt célzó VIFI-ről (Vízitúrázó Fiatalok Országos Találkozója), illetve a kezdő túrázók tanfolyamáról.


Sor került a Vándorkupa átadására a Gyalogtúrázók XXII. Országos Találkozójának (GYOT) idei szervezői, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetség részére, és átnyújtották a meghívókat is. A 2015. október 22-25. között megrendezésre kerülő eseményen ez alkalommal Miskolc és a Kelet-Bükk kerül a középpontba.

  

Az ezt követő fórumon Bogyó András elmondta, hogy az MTSZ a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel karöltve egy ajánlatot nyújtott be a természetjárás tantárgy órarendbe iktatására. A beszélgetésen szóba került a szakmai programok tervezhetővé tétele, a fiatalok találkozóinak támogatása, amelyre jó példa a VIFI.


Az eseményt Thuróczy Lajos, az MTSZ tiszteletbeli elnökének beszéde zárta: „Szerintem mindent meg lehet oldani, csak akarni kell, de ehhez valóban össze kell fogni.


MTSZ
Cikk első megjelenése: 2015-04-01 15:07
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 142 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter