2023. január 28., szombat - Károly, Karola
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

A Magyar Szabadidősport Szövetség konferenciája Bakonybélben

Huszadszor a szabadidősport feladatairól és lehetőségeiről
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
A Bakonybélben megtartott két napos konferencia, egyúttal képzési célokat szolgáló rendezvény az e területen dolgozó szakemberek számára megkerülhetetlen információforrásként szolgált.

Hozzájárult ahhoz, hogy a Szövetség kapcsolatot építsen az egészséges életmódban érintett kormányzati szervekkel, emellett javítsa a szabadidősportban érintettek érdekében kifejtett érdekérvényesítés hatékonyságát is.

A korábban megszokott tájékoztatók, oktatási célú előadások mellett felszólalt Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság államtitkára, illetve Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Monspart Sarolta a Nemzeti Szabadidősport Szövetség elnök asszonya is.

A tájékoztatókat követő kerekasztal-beszélgetés keretében a résztvevők a szabadidősporttal kapcsolatos kérdésekben, néha egymással is vitatkozva próbáltak rávilágítani a legfontosabb problémákra.
 
2011 az Önkéntesség Európai éve. Meghívott előadóink - Héjj Rita a Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős helyettes államtitkárság munkatársa, illetve F.Tóth András az Önkéntes Központ Alapítvány ügyvezető igazgatója – ismertették az év programját és a kapcsolódási lehetőségeket. A sportszervezetek idei adó és járulékfizetési kötelezettségei változásairól Balázs Zsoltné beszélt.

A hivatalos programok keretében sor került egy módszer-vásárra is, melyet a nem hivatalos programokban is folytattak a résztvevők.
 

Szövetségünket Pusztay Sándor elnökhelyettes, egyben az NSZSZ alenöke és Duró Imre igazgató képviselte a rendezvényen. Az igazgató hozzászólásában az olimpiai sportokra fordított támogatás (6,5 milliárd forint) és a szabadidősportra szánt összeg ( 150 millió forint) közti aránytalanságról beszélt, majd megkérdezte az elnökségben helyet foglaló döntéshozóktól, hogy vannak-e adataik arra vonatkozóan, hogy hányan használják a természet sportcsarnokát, az erdőt, és hogy szerintük, hogyan kerülnek a jelzések a fákra.

Hozzászólását követően Czene Attila államtitkárral és Dechert Áron főosztályvezetővel folytattak rövid megbeszélést a szabadidős célú sportfinanszírozás kérdéseiről.
Cikk első megjelenése: 2011-03-04 22:18

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 171 regisztrált felhasználó
 • 2 481 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 14 esemény
 • 3 129 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 287 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter