2023. március 21., kedd - Benedek
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

A legenda a régi, a honlap új

Megújult a kéktúra weboldala
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.

A Magyar Természetjáró Szövetség, mint a kéktúrák koordinátora és a túramozgalom védjegyének birtokosa örömmel tájékoztatja a hazai természetjáró közösséget, hogy a kektura.hu weboldala teljesen megújult.


Minden operációs rendszeren, asztali és mobil eszközökről egyaránt elérhető honlap dinamikus tartalmaival növeli a felhasználói élményeket és kiszolgálja a fiatalabb generáció informatikai igényét is.  A letisztult dizájn átlátható képet nyújt a legismertebb, már-már legendás Országos Kéktúráról, a másodikként létrejött Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúráról és a legfiatalabbról, az Alföldi Kéktúráról.

A három kéktúra alkotta Országos Kékkör és az Országos Kéktúra útvonalán teljesíthető Gyermekkéktúra információi is ezen az oldalon jelennek meg. Az egyes kéktúrák szakaszainál megtaláljuk a leírások, fotók mellett azok legfrissebb távolság adatát, átlagos teljesítési idejét, szintgörbéjét, a GPX fájlként letölthető útvonalát és a bélyegzőhelyek listáját magyar és angol nyelven. Az Országos Kéktúra teljes leírása angol, német és szlovák nyelven is elérhető.

A megújult kéktúra.hu a publikus teljesítők immár kereshető adatbázisán kívül minden olyan hasznos tudnivalót és praktikus információt tartalmaz, amire a túrázáskor szükségünk lehet. Ilyenek például az aktuális erdőlátogatási korlátozások és lezárások, a heti rendszerességű kéktúrás hírek és változások, a kéktúraszakaszok mentén található szálláshelyek és látnivalók, tömegközlekedési kapcsolatok, a parkolás lehetőségei, biztonsági előírások, valamint a felszerelésre vonatkozó hasznos tanácsok.

Az oldalon izgalmas tippek, hasznos tudnivalók és további érdekességek is találhatóak a kéktúrákról.

A Kéktúra a Nemzeti Értéktár része, ezért a honlap nem tartalmaz kereskedelmi reklámokat, kizárólag a hazai természetjárókat segítő és túrázásukat megkönnyítő tudásátadásra használja a szövetség.

A kektura.hu szerkesztője a kéktúrák hazai működtetője, a Magyar Természetjáró Szövetség, így ez az oldal az egyetlen hiteles kiindulópont és információs bázis, amely az évente több tízezres, a kéket bejárni tervező természetjáró számára nyújt mindig biztos támpontot.


MTSZ Országos Központ

Cikk első megjelenése: 2021-03-26 09:08
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 23 esemény
 • 3 141 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter