2022. december 03., szombat - Ferenc, Olívia
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

A kilátó pályázata „megvalósult”, a kilátóba mégsem lehet felmenni

A kiadott sajtóközlemény ellenére egyelőre mégsem lehet felmenni a Badacsony kilátójába
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Mit gondolna a Kedves Olvasó, ha kapna egy hírt ezzel a címmel: „Új kilátó a Badacsony-hegyen”, majd a bevezető szövegben ez állna: „…’Új kilátó létesítése a Badacsony hegyen’ című pályázata megvalósult.” Bevallom én azt gondoltam, hogy átadták az új kilátót, ennek megfelelően tettem közzé a hírt itt az MTSz honlapján is. Elnézést kérek, mert a hír így nem igaz…

A múlt héten megjelent hírünk a Badacsonyi kilátó „megnyitásáról” többeket késztetett kirándulásra, hogy megnézzék az új építményt és gyönyörködjenek a balatoni kilátásban. Hiába. Egyik olvasónktól kaptunk egy levelet, amelyben felrója nekünk, hogy hamis információkat terjesztünk.
 Részlet a www.badacsony.com honlapról (mentve: 2011.10.21, kiemelések tőlem)

 

Itt is elnézését kell kérjük, nem szándékosan terjesztünk igaztalan híreket. Merthogy a kilátó pályázata ugyan megvalósult, érdekes módon a kilátóba egyelőre csak az ott dolgozók mehetnek fel, védősisakban. A kilátó környéke kerítéssel lezárva, környékén az új kilátó gerendái, anyagai.

Nyilván nem azt akarjuk leírni, a kilátó nincs kész, merthogy ezek szerint papíron a kilátó nagyon is kész lehet. Csak azok a fránya kirándulók már megint! Hát nem oda mentek, megnézni az új kilátót? Ki a csuda gondolt még erre is az íróasztal mellől?
 Fotók: Farkas Gyula


A múlt hét végén nagyon sokan mentek fel kisgyerekekkel, családdal a Badacsony tetejére, hiába. A kerítés állta útjukat a - mondjuk úgy- félkész építmény előtt. A badacsony.com honlapon azóta lecserélték az eredeti cikket. Egy sort – a lényeget – felejtették ki az általunk is leközölt írásból, amit most raktak csak föl: „Az új kilátó november elejétől lesz látogatható”.
 

Tehát valamikor novembertől (decembertől?) lesz egy új kilátó az Országos Kéktúra közelében, a Badacsony hegy tetején. Addig is örömhír az íróasztal mellett kirándulóknak, hogy a projekt „lezárult”. A tévedésért mi kérünk elnézést.

(Amennyiben hasonló dolgokról értesülsz kirándulásaid során, kérjük fotózd le a helyszínt és küldd el az info@termeszetjaro.hu címre, hogy másokat is értesíthessünk. Köszönjük!)

Cikk első megjelenése: 2011-10-21 08:50

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 170 regisztrált felhasználó
 • 2 480 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 2 esemény
 • 3 115 megjelent cikk, hír
 • 270 belső oldal
 • 2 286 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter