2023. március 25., szombat - Irén, Írisz
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

A katonák is szedték a szemetet a Kéken

Együtt szedtük a Honvédelmi Minisztérium önkénteseivel
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Az MTSZ  "TeSzedd a Kéken!" hulladékgyűjtési programjához a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatala is csatlakozott. Önkénteseik május 10-én Dobogókő és Pilisszentkereszt között gyűjtötték a szemetet.

Szombaton délelőtt fél tízkor a Magyar Honvédség egyik, zöld színű autóbusza állt meg a dobogókői nagy parkolóban. A jármű a HM Hatósági Hivatal lelkes kollégáit hozta, akik arra vállalkoztak, hogy a kéktúra egy kijelölt szakaszát megtisztítják a szeméttől.

Páll Zoltán őrnagy a kilátónál megtartotta a kötelező, rövid munkavédelmi oktatást, majd kiosztották a hatalmas zöld szemeteszsákokat és a gumikesztyűket. A hivatal munkatársai − és az őket kísérő családtagok − egészen Pilisszentkeresztig gyűjtötték össze a turistaútról és könyékéről a szemetet. Sajnos több zsákot is megtöltöttek...


Sikeresen megtisztították a kijelölt turista útszakasz

A többórás munka után Páll őrnagy a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: 2013 óta a HM Hatósági Hivatal feladata a közigazgatási államtitkár környezetvédelmi szakirányításra vonatkozó döntéseinek előkészítése, a sajátos környezethasználatra vonatkozó jogszabályi környezet kialakítása és a szakterületi tanácsadás.

Több szempontból is fontosnak tartom, hogy idén részesei vagyunk ennek a mozgalomnak. Nagyban segít a környezettudatos szemlélet erősítésében, valamint a csapatépítést is szolgálja” − mondta a környezetvédelemért felelős referens főtiszt, hozzátéve: egyik munkatársával közösen szervezték meg a szombat délelőtti programot, amit a kollégák is lelkesen fogadtak.


A szemétszedés Dobogókőtől Pilisszentkeresztig tartott

Dr. Gulyás András mérnök ezredes, a HM Hatósági Hivatal főigazgatója elmondta: a természetjárással egybekötött közösségi munka kitűnő példa arra, hogy megmutassa a Magyar Honvédség elkötelezettségét a környezetvédelem ügye iránt.

„Az elsők között veszünk részt a "TeSzedd a Kéken!" mozgalomban. Így tekinthetjük ezt egy főpróbának, amihez később akár a teljes honvédség csatlakozhat” − fogalmazott.

Az ezredes két lányával, Csengével és Lizával érkezett Dobogókőre. Csengétől megtudtuk, hogy nagyon fontosnak tartja a környezetvédelmet, és szívesen vett részt a hulladékgyűjtési programban.

"A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért" akció − amelynek része volt a "TeSzedd a Kéken!" program is − Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalma. A szemétszedést idén már negyedik alkalommal rendezték meg.


A Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatala részt vett a "TeSzedd a Kéken!" elnevezésű hulladékgyűjtési programban

Forrás: honvedelem.hu

MTSZ, Turista Magazin
Cikk első megjelenése: 2014-05-13 20:09

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 173 regisztrált felhasználó
 • 2 483 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 144 megjelent cikk, hír
 • 271 belső oldal
 • 2 296 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter