2022. július 03., vasárnap - Kornél, Soma
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

A BTSSZ Elnökének levele a BTSSZ tagszervezeti vezetőinek

Időszaki értesítő
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
 Tötössné Gados Zsuzsanna  elnök BTSSZ tagszervezetek vezetőinek  az alábbiakban olvasható levelet irta.

A levél fontos, közhasznú információkat tartalmaz a BTSSZ átszerveződésével kapcsolatban, valamint tagszervezetek feladatairól.

Kérjük olvassátok minél többen ezen fontos dokumentumot!

 Levél a tagszervezetek vezetőinek

 

Tisztelt Sporttársak!

 

Az elmúlt hónapokban kevés híradás juthatott el hozzátok a BTSSZ életéből.

Ennek oka, hogy a BTSSZ vezetése, ügyintézése átalakult. Nincsenek alkalmazottaink, csak társadalmi munkában dolgozó aktivistáink. Nincs főtitkárunk, rám, mint elnökre így kettős teher hárul. Maga az átszervezés is időt rabló volt. A bíróságtól a bankon át a postáig el kellett járnunk, hivatalosan elintézni az új képviselők, aláírók, a küldemények átvételére jogosult személyek nyilvántartásba vételét, a régiek törlését. Át kellett vennünk, át kellett tekintenünk, az átalakulási folyamat első hónapjaiban szétzilálódott irodai anyagokat, meg kellett tanulnunk pályázatokat kezelni, írni stb.

 

E folyamatban oroszlánrészt vállalt a két alelnök: Dr. Balogh Istvánné és Kovács Gyula, Tick Istvánné, Saci, aki a gazdasági ügyek intézését végzi, Verbai Lenke és Bálint Márta az irodai teendők elvégzésében iratok rendezésében, Kelemen Tiborné a jegyzőkönyvek vezetésével.

 

Mivel nem minden nap tudok bejönni az irodába, kérem, hogy a sürgős leveleket ne csak az elnök@btssz.hu vagy fotitkar@btssz.hu címekre, hanem nekem is juttassátok el: gados.zsuzsa@gmail.com. A fogadó napom szerdán 17:30-19:30 van, de többnyire kedden délután is bent vagyok, csak akkor a hivatali ügyeket intézem.

Elérhettek még a 30/455-0964 telefonszámon. Ha nem veszem fel, mert dolgozom, visszahívlak, ha kiírja a számod.

Tick Saci kedden délután 15:00 – 18:00 között lesz itt, mert ekkor tud találkozni a könyvelővel. Ekkor gyertek hozzá befizetéseket, elszámolásokat intézni. Amennyiben nem alkalmas ez az időpont vagy sürgős elintézendőtök van, keressétek őt telefonon vagy e-mailben: 70/636-8579 tick.saci@gmail.com.

 

Szövetségünk anyagi helyzete jelenleg stabil: a fővárosi önkormányzattól az éves 3,8 millió forint ¾ részét már megkaptuk, illetve a Budapesti Sportszövetségek Uniójától 300.000 forintot. A héten megérkezett az NCA által megítélt 500.000 forint is. Ez azt jelenti, hogy az ezévi központi programjainkra, ill. bizottsági programokra megvan a fedezet. Kérem a bizottságvezetőket, hogy keressenek meg ez ügyben hamarosan. (Meg kell beszélnünk, milyen pénzből mit vehetnek, mikorra kell elkölteni és elszámolni.)

 

Bár az idei évben jól állunk, annak érdekében, hogy jövőre is legyenek tartalékaink, szükségünk van a tagszervezetek által fizetendő szövetségi tagdíjra. Erre az évre 2500 forintot szavaztunk meg, diákszervezeteknek 1000 forintot. Bár több tagszervezet már befizette ezt a pénzt, nagyon sokan még nem tették. Kérem, feltétlenül fizessék be, mert ez az a pénz, amellyel szabadon rendelkezhetünk, átvihetjük jövőre is, de pályázatokon, önkormányzati elszámolásokon önrészként is megjelenhet.

 

Az első féléves adatok szerint eddig mintegy 2700 fő fizetett MTSZ érvényesítést. Kérem, akinél vannak befizetések, hozza be Tick Sacinak, hogy ne év végén torlódjanak a befizetések.

 

A BTSSZ nyári központi programjai közül a „Gyere te is túrázni” gyermek-és diáktúra sorozat egyedül a vízi-bizottság által szervezett táborokban volt sikeres.  Ők nem csak a megkésett központi reklámra támaszkodtak, hanem saját csatornáikon is hirdették. A gyalogos túrák azonban nagyrészt elmaradtak. A túravezetőknek nagyon köszönöm a feladatvállalást, azt, hogy minden meghirdetett túranapon volt túravezetőnk. A tanulságokról, az érdeklődés hiányának okairól a legközelebbi találkozásunk alakalmából beszélnünk kell. Az MTSZ által meghirdetett OKT 50 vándorlás szövetségünkhöz tartozó szakaszát Matolcsi György vezette le, Kovács Tamás segített a szervezésben. Köszönet munkájukért.

 

A közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egybeszerkesztett Alapszabály szövegét beadtuk a bíróságra.  

 

Az 1% -os felajánlásokból 43.000 forintot kaphatunk.

 

A Budapesti Természetjárásért Alapítvány már működik. Egyenlőre adományokat vár.

 

Szeptember első hetében kaptuk a tájékoztatást, hogy a sportszékház átszervezése miatt költöznünk kell. Először csak arról volt szó, hogy az 1. és 2. szobákat át kell adni, azóta változtak a tervek, és eszerint a 3. emeleten fogunk 2 szobát kapni. Megkezdtük a csomagolást, a selejtezést. Így a központi irodákban most kissé feldúltak az irodák. A költözés időpontját, ütemezését azonban még nem ismerjük. Már az első kérésre többen jelentkeztek és dolgoztak a csomagolásnál, a selejtezésnél, a pince-takarításnál. Ki kell azonban emelnem Nagy József és Nagy Józsefné munkáját, akik már hetente többször segítenek az aktuális munkákban, csomagolás, rakodás, javítások stb. 

 

Mivel szövetségünk – a többi civil szervezethez hasonlóan – nehézségekkel küzd működése terén, még nehezebb időszak elébe néz, fontosnak tarjuk, hogy megismertessük a civil szervezetek működésének modelljeit, szakértő előadó és vitavezető segítségével gondolkodjunk közösen jövőnkről, lehetőségeinkről. Az előadás finanszírozására az NCA-nál pályáztunk. Az elnökség augusztus 30-i ülésén hozott határozatot a program megrendeléséről. Előreláthatóan október 4-én, kedden 17 órakor a Curia u. 3-ban, a szokott helyen, TT ülés – keretében tartjuk meg az előadást és az azt követő vitát. A Természetbarát Tanács tagjain kívül más aktivistákat, a tagszervezetek vezetőit is szívesen látjuk.  

 

Mivel a hatékonyabb kommunikációnk egyik legnagyobb akadálya, hogy tagszervezeteink, vezetőinek nincsenek vagy alig vannak informatikai ismeretei, pályáztunk informatikai képzésre is. A tanfolyamok a szövetségben lennének, kis létszámú csoportokban, az igényeinkhez kialakított tematikával: alapismeretek, szövegszerkesztés, internetes levelezés, információkeresés, stb. A jövő szempontjából annyira fontos e tudást minél több aktivistánkhoz eljuttatni, hogy akár több tanfolyamot is terveznünk kell. Kérem, jelentkezzen mindenki, akit érdekel egy ilyen tanfolyam a címemre küldött e-maillel, vagy telefonos üzenettel. Az igényfelmérés szeptember 25-ig tart, s utána az igények alapján megtervezzük a csoportok indítását, s az október 4-i TT-ülésen tájékoztatást adunk.

 

Közeledik az év vége. Minden eddiginél fontosabb, hogy nagyon alapos, képekkel is illusztrált beszámolókban mutathassuk be szervezetünk működését, s győzzük meg támogatóinkat, hogy támogatásukra érdemes szervezet vagyunk. Ezért kérek mindenkit, akit érint, hogy a rendezvényelemző kártyákat küldjék be, pontos adatokkal, küldjetek néhány képet is; másrészt minden tagszervezet készüljön, hogy az év végi statisztikához megint kérem a létszámadatokat, a tavalyi adatlap szerint.

 

Mindössze a tagszervezeteink felének ismerem szakosztályi, egyesületi internet-elérhetőségeit. A gyorsabb és olcsóbb információáramláshoz, kérem, adjátok meg elérhetőségeteket vagy a kerületetekben működő szervezetekét!

 

Köszönöm, hogy végigolvastátok, várom a reagálásokat, a kért válaszokat, adatokat!

 

Szép erdőt, mezőt (hegyeket, völgyeket, folyókat és barlangokat)!

 

Üdvözlettel:

Tötössné Gados Zsuzsanna elnök

Cikk első megjelenése: 2011-09-30 08:26
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 160 regisztrált felhasználó
 • 2 478 hírlevél előfizető
 • 356 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 139 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 3 esemény
 • 3 089 megjelent cikk, hír
 • 268 belső oldal
 • 2 281 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter