2022. január 20., csütörtök - Fábián, Sebestyén
Magyar Természetjáró Szövetség
mtsz.org »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

A Baranya Megyei Természetbarát Szövetség a két ünnep között is túrával várja az érdeklődőket

Karácsonyi túrák Baranyában
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Nyílt túra a Tenkesre és a Tubesre
 
Idén még két nyílt túrán vehetnek részt a természetjárás szerelmesei Baranya megyében. Szilveszter előtt a Villányi-hegység téli arcát ismerhetik meg a résztvevők a Tenkes túrán, Szilveszter napján pedig a Mecsekben a Tubes csúcsán a János-kilátónál koccinthatnak.
Tél a Tenkesen. A máriagyűdi kegytemplom megtekintése után a sárga jelzésen – Csodabogyó tanösvény – indulunk téli Tenkes túránkra. A települést magunk mögött hagyva meredek löszfalak között haladunk, majd az egyre meredekebbé váló ösvényen nemsokára a domboldalban magasodó, impozáns kilátóhoz érkezünk. Megcsodáljuk a környék panorámáját, majd tovább kapaszkodunk felfelé. Elmegyünk a Pyber-kunyhó mellett, majd a tetőre érve a kék jelzés gerincútján folytatjuk utunkat. Keskeny ösvényre térve a Villányi-hegység leghangulatosabb turistaútján rójuk a kilométereket. Rövidesen egy szép tisztáshoz érünk, ahol az esőbeállónál és padoknál pihenhetünk meg. Néhány kilométert még a gerincen megyünk, majd a Csukma-hegyre érve távolról már a Szársomlyó szépségében gyönyörködhetünk. A keresztnél rátérünk a jobbra induló sárga sáv jelzésére, mely az Akasztófadűlőn keresztül levezet minket Siklósra.
Találkozás: december 28-án, kedden Máriagyűdön, a templom előtt 10 órakor (Pécsről a távolsági autóbusz-pályaudvar 15-ös kocsiállásáról 8.30-kor indul busz). Tervezett útvonal: Máriagyűd-Siklós. Táv 14 km. Túravezető: Tollas Tibor.
Évbúcsúztató a Tubesen. A KULTURISTA PÉCS2010 túramozgalom utolsó túrájára december 31-én kerül sor: "Koccintós túra a Tubesen". Találkozás Pécsett, a Főpályaudvaron december 31-én 9.20-kor a 34-es busz megállójában. Indulás a 9.35-ös busszal. Útvonal: Szanatórium  - Szigriszt kereszt- Kis-Tubes - Tubes- Mandulás - Mecsek kapu- Pálosok. Táv: 12 km. A Tubesen, a János-kilátónál óév búcsúztató koccintás. Aki teheti,  egy kis koccintónak valót hozzon magával. Szeretettel várunk mindenkit: Szabó-Dalecker Ibolya

www.baranyamtsz.org
Cikk első megjelenése: 2010-12-22 08:55
Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 5 130 regisztrált felhasználó
 • 2 462 hírlevél előfizető
 • 345 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 138 túramozgalom
 • 3 969 túramozgalom teljesítő
 • 21 esemény
 • 3 035 megjelent cikk, hír
 • 284 belső oldal
 • 2 265 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter